Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ουάσινγκτον για μια σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, δήλωσε σήμερα στο CNN πως οι δυτικές χώρες δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Τουρκίας στο θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών.

“Ούτε η Ολλανδία, ούτε το Βέλγιο φαίνεται να έχουν καταλάβει τι αντιπροσωπεύουν οι τζιχαντιστές”, δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με απόσπασμα μιας συνέντευξης που θα μεταδοθεί στη διάρκεια της ημέρας.

“Καλέσαμε να υιοθετηθεί μια κοινή θέση εναντίον της τρομοκρατίας, και πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν έδωσαν σε αυτή την έκκληση τη σημασία που της αξίζει”, εξήγησε ο τούρκος ηγέτης.

“Οι δυτικές χώρες μάς αγνόησαν. Δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες μας στο θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών”, πρόσθεσε.

Η Τουρκία επικρίνει ιδιαίτερα το Βέλγιο ότι αγνόησε τις πληροφορίες που έλαβε για το προφίλ του “τρομοκράτη μαχητή” Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε στις 22 Μαρτίου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και τον οποίο είχε συλλάβει η Άγκυρα τον Ιούνιο κοντά στη μεθόριο με τη Συρία.

Ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί απελάθηκε στη συνέχεια στην Ολλανδία αλλά μπόρεσε να φύγει από τη χώρα χωρίς να υποβληθεί σε ιδιαίτερο έλεγχο επειδή δεν ήταν γνωστός στις ολλανδικές αρχές και δεν περιλαμβανόταν στους καταλόγους των υπόπτων που διέθεταν, σύμφωνα με την ολλανδική κυβέρνηση.

Οι σχέσεις ΕΕ Τουρκίας δοκιμάζονται λόγω Συρία

 

Οι σχέσεις ΕΕ Τουρκίας δοκιμάζονται λόγω Συρία.

Η Ουάσινγκτον καλεί την Άγκυρα να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές του ΙΚ, ενώ η Τουρκία εξακολουθεί να είναι πνέει μένεα για την υποστήριξη των ΗΠΑ στους κούρδους μαχητές, τους οποίους θεωρεί ορκισμένους εχθρούς της στο εσωτερικό.

thetoc.gr

Ένα σχόλιο στο Ερντογάν στο CNN: Στην Ευρώπη δεν έχουν καταλάβει τι είναι τζιχαντιστές

  1. Avatar Ο/Η Σαββας Καβαδιας λέει:

    Σιγουρα και αληθια λεγομενη .Οι Ευρωπαιοι δεν έχουν καταλάβει τι είναι τζιχαντιστές.Ο ιδιος ξερει και καταλαβαινει γιατι ο ιδιος και η Τουρκια τους δημιουργησε !!!!!

    Π

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ