ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυρ. Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: Υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες – Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Υπο­κλι­νό­μα­στε και φέτος στους πεσό­ντες, με τη σκέψη σε όσες και όσους φορούν περή­φανα το εθνό­σημο στο στήθος», ανέφερε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε ανάρ­τησή του με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από τα γεγο­νότα στα Ίμια.

«Σήμερα, η Ελλάδα αντα­πο­δί­δει την τιμή στους τρεις ήρωες. Θωρα­κί­ζο­ντας την άμυνά της. Πυκνώ­νο­ντας τις στρα­τη­γι­κές συμ­μα­χίες της. Και σφυ­ρη­λα­τώ­ντας την ενότητα της κοι­νω­νίας μέσα από την πρόοδο της οικο­νο­μίας της», υπο­γράμ­μισε, μεταξύ άλλων, ο πρω­θυ­πουρ­γός.

«Στο Αιγαίο δεν υπάρ­χουν «γκρίζες ζώνες» παρά μόνο γαλάζια νερά που δηλώ­νουν ότι η κυριαρ­χία και τα εθνικά μας δικαιώ­ματα είναι αδια­πραγ­μά­τευτα, όποιες έωλες αμφι­σβη­τή­σεις κι αν δια­τυ­πώ­νο­νται από τον οποιον­δή­ποτε. Η πατρίδα απο­κρούει τις αδιέ­ξο­δες εντά­σεις. Το ίδιο, όμως, και κάθε προ­κλη­τική συμπε­ρι­φορά. Με ξεκά­θαρο τρόπο. Όπως και όποτε η ίδια επι­λέ­γει. Και στο επίπεδο που αρμόζει, κάθε φορά», τόνισε ο κ. Μητσο­τά­κης, κάνο­ντας έμμεση αναφορά στην Τουρκία.

Ανα­λυ­τικά η ανάρ­τηση του πρω­θυ­πουρ­γού:

Πριν από 30 χρόνια, η αγάπη για την πατρίδα καθι­στούσε αθά­να­τους στη συλ­λο­γική μας μνήμη τους Χρι­στό­δουλο Καρα­θα­νάση, Πανα­γιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό. Σήμερα, η Ελλάδα αντα­πο­δί­δει την τιμή στους τρεις ήρωες. Θωρα­κί­ζο­ντας την άμυνά της. Πυκνώ­νο­ντας τις στρα­τη­γι­κές συμ­μα­χίες της. Και σφυ­ρη­λα­τώ­ντας την ενότητα της κοι­νω­νίας μέσα από την πρόοδο της οικο­νο­μίας της.

Στο Αιγαίο δεν υπάρ­χουν «γκρίζες ζώνες» παρά μόνο γαλάζια νερά που δηλώ­νουν ότι η κυριαρ­χία και τα εθνικά μας δικαιώ­ματα είναι αδια­πραγ­μά­τευτα, όποιες έωλες αμφι­σβη­τή­σεις κι αν δια­τυ­πώ­νο­νται από τον οποιον­δή­ποτε. Η πατρίδα απο­κρούει τις αδιέ­ξο­δες εντά­σεις. Το ίδιο, όμως, και κάθε προ­κλη­τική συμπε­ρι­φορά. Με ξεκά­θαρο τρόπο. Όπως και όποτε η ίδια επι­λέ­γει. Και στο επίπεδο που αρμόζει, κάθε φορά.

Άλλωστε η εμπει­ρία των Ιμίων διδά­σκει ότι η εθνική επα­γρύ­πνηση πρέπει να είναι καθη­με­ρινή. Γι’ αυτό υπο­κλι­νό­μα­στε και φέτος στους πεσό­ντες, με τη σκέψη σε όσες και όσους φορούν περή­φανα το εθνό­σημο στο στήθος. Γιατί στα δικά τους αισιό­δοξα πρόσωπα καθρε­φτί­ζε­ται η απόφαση της Ελλάδας να προ­βάλ­λει πάντα την ισχύ των αξιών της. Ταυ­τό­χρονα, όμως, και την αξία της ισχύος της.

Πηγή: liberal.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.