Τοπικές Ειδήσεις

Συσπείρωση επιδιώκει το ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι στο φαινόμενο Καμπουράκη – Σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου

Να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του Κινήματος Αλλαγής για να πετύχει την μέγιστη δυνατή συσπείρωση των παραγόντων του παλαιού ΠΑΣΟΚ γύρω από την υποψηφιότητά του, επιδιώκει ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατικής» λίγη ώρα μετά την εντυπωσιακή, από άποψη συμμετοχής και περιεχομένου, παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης «Με δύναμη για τη Ρόδο», με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Καμπουράκη, στην κατάμεστη αίθουσα του Ροδινιού, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αφού πρώτα παρακολούθησε αποσβολωμένος από την κοσμοσυρροή την εκδήλωση, μέσω live streaming στο facebook, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του στο δημαρχιακό μέγαρο.
Παρουσία των κ.κ. Γιάννη Παρασκευά, Βάιου Καλοπίτα, Βασίλη και Νικηφόρου Παπανικόλα, Νίκου Ζωίδη, Γιώργου Γιαννόπουλου, Τέλη Ηρακλείδη, Γιώργου Ζαχαριάδη και Σταύρου Φλαμπουριάρη, ο κ. Χατζηδιάκος, επιχείρησε έναν πρώτο απολογισμό της μέχρι τώρα προεκλογικής του δραστηριότητας και αξίωσε την συσπείρωση όλων γύρω από την υποψηφιότητά του αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την στήριξή της ως και την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του με νέα πρόσωπα.
Υπήρξε σκεπτικισμός για τις περαιτέρω κινήσεις του, ενώ ήταν έκδηλη η κατήφεια από τη δυναμική παρουσία ατόμων από όλους τους πολιτικούς χώρους στην «επίσημη πρώτη» του κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Η «διαρροή» της συγκεκριμένης σύσκεψης επιδιώχθηκε χθες να «διασκεδαστεί» με τον ισχυρισμό ότι ήταν προγραμματισμένη και ότι ανάλογες είχαν γίνει και στις προηγούμενες εκλογές στο δικηγορικό γραφείο του κ. Φ. Χατζηδιάκου.
Τυχαίο θεωρείται ωστόσο το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε σε κεντρικό επίπεδο την στήριξή του στον κ. Χατζηδιάκο, ο οποίος μάλιστα φέρεται να μην επιθυμούσε να εκφραστεί αυτή δημοσίως. Ενόψει της δύσκολης ψηφοφορίας του Μαΐου μια σκέψη ήταν να προκληθούν συνθήκες άγριας πόλωσης.
Το έργο όμως της αποδόμησης ως και του εκμαυλισμού της υποψηφιότητας Καμπουράκη, προκειμένου να κερδηθούν πολιτικά οφέλη στις εκλογές είναι εξαιρετικά δύσκολο, ενώ το μέτωπο του Στράτου Καρίκη, μετά την στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνθέτουν το εξαιρετικά δύσκολο τοπίο για τον κ. Χατζηδιάκο, που έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με κορυφαία στελέχη του συνδυασμού του ενώ τα έργα που εξήγγειλε και ξεκίνησε να υλοποιεί 4 μήνες πριν τις κάλπες είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον βοηθήσουν. Γενική αίσθηση και διαπίστωση είναι ότι συνεχώς αποδυναμώνεται ο ιστός του οικοδομήματος του κ. Χατζηδιάκου, που στηρίζεται σε σαθρά πολιτικά θεμέλια.
Το αυθεντικό και αδάμαστο ΠΑΣΟΚ, με το βεβαρυμμένο brand είναι δύσκολο να βοηθήσει στο βαθμό που επιδιώκει ο κ. Χατζηδιάκος την υποψηφιότητά του.
Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας εξακολουθεί να κοιτά καχύποπτα και μάλλον με ειρωνική συγκατάβαση την προσπάθεια του παλαιού τοπικού πολιτικού συστήματος να ανακάμψει πολιτικά. Θεωρούν ότι πρόκειται για μια νεκρανάσταση με πολιτικά ζόμπι που πρέπει να εξαφανιστούν αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο κ. Χατζηδιάκος με την κίνησή του αυτή, με τη διαχείριση μιας ιδιαίτερης και αχαρτογράφητης πορείας, κάνει ασκήσεις ηγετικότητας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου