Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τη λειτουργία του υποσταθμού μέσης τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Το κτήριο του υποσταθμού έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ ήδη βρίσκονται στη Ρόδο οι δύο μετασχηματιστές διανομής. Σταδιακά θα καταφθάσει και ο υπόλοιπος εξοπλισμός.
Το «βαρύ» κατασκευαστικό έργο που μένει να γίνει, είναι η υπόγεια σύνδεση του υποσταθμού που λειτουργεί στην περιοχή του Ροδινιού με τον νέο υποσταθμό διανομής ισχύος. Η μελέτη και η κατασκευή του έργου θα γίνει από την ίδια τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τρεις μήνες για την ολοκλήρωση του έργου από την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
Ο νέος υποσταθμός θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη της Ρόδου. Θα τροφοδοτεί την νέα μαρίνα και επιχειρήσεις που χρειάζονται μεγάλα φορτία και που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται με μεγάλη δυσκολία. Ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιούνται στον νέο υποσταθμό θα είναι τελευταίας τεχνολογίας και δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Σύμφωνα με μετρήσεις του ινστιτούτου Δημόκριτος τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Άλλωστε αντίστοιχοι υποσταθμοί λειτουργούν στην Ευρώπη σε κτήρια, όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες.
Όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην Αθήνα με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2018 και θα συναντήσει τον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να συζητήσει για το σύνολο των παρεμβάσεων που απαιτούνται. «Στις 8 και 9 Φεβρουαρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Αθήνα. Με αφορμή τη συνεδρίαση αυτή, θα ζητήσω συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να κλείσει το σύνολο των απαιτούμενων έργων υπογειοποίησης και μεταφοράς των δικτύων υψηλής και μέσης στάθμης μέσα στο 2018. Αυτή είναι η απαίτησή μας, έως τα τέλη του Αυγούστου του 2018 να έχει ολοκληρωθεί το κτήριο και ταυτόχρονα να είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς των δικτύων υψηλής και μέσης στάθμης. Νομίζω ότι δικαιούται η Ρόδος το κάτι παραπάνω στο πλαίσιο και των διαδικασιών ανάπλασης-αναβάθμισης της όλης περιοχής», δήλωσε ο δήμαρχος, Φ. Χατζηδιάκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ