ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδ/σου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά με τους πολίτες στηρίζει την κοινωνία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΥΡΙΖΑ λογότυπο

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γνήσιο τέκνο της ελλη­νι­κής κοι­νω­νίας, συζητά ανοιχτά και με θάρρος τα προ­βλή­ματα του τόπου και των πολιτών. Αγω­νί­ζε­ται και βρίσκει λύσεις παρά τους περιο­ρι­σμούς που έχουν επι­βάλ­λει οι δανει­στές στους οποίους μας παρέ­δω­σαν οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε και η ανοιχτή εκδή­λωση στην Κω με τον υπουργό Οικο­νο­μίας και Ανά­πτυ­ξης Δημήτρη Παπα­δη­μη­τρίου, παρου­σία των βου­λευ­τών Δημήτρη Γάκη και Ηλία Καμα­τε­ρού.

Με την ευκαι­ρία συμπλή­ρω­σης δύο χρόνων δια­κυ­βέρ­νη­σης της χώρας από την κυβέρ­νηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο υπουρ­γός ανα­φέρ­θηκε στο μέχρι σήμερα έργο για την ανάταξη της χώρας και την προ­στα­σία των αδύ­να­μων πολιτών.

Ιδιαί­τερα στάθηκε όμως στα θετικά απο­τε­λέ­σματα της οικο­νο­μίας και στην σταθερή προ­σπά­θεια για την παρα­γω­γική ανα­συ­γκρό­τηση της χώρας με επί­κε­ντρο τις δυνά­μεις της εργα­σίας, την επα­να­θε­με­λί­ωση του κοι­νω­νι­κού κράτους και την εδραί­ωση της κοι­νω­νι­κής συνοχής.

Τόνισε το έργο που έχει παρα­χθεί και συνε­χί­ζε­ται στον τομέα της οικο­νο­μίας, τις αλλαγές στα εργα­σιακά, τη μείωση της ανερ­γίας με τη δημιουρ­γία νέων θέσεων εργα­σίας, την προ­σπά­θεια για την εφαρ­μογή ουσια­στι­κής νησιω­τι­κής πολι­τι­κής, τη δια­χεί­ριση του προ­σφυ­γι­κού. Παράλ­ληλα επι­σή­μανε τις δυνα­τό­τη­τες που παρέχει ο νέος Ανα­πτυ­ξια­κός νόμος για την προ­σέλ­κυση επεν­δύ­σεων, την αύξηση των εξα­γω­γών και τη δημιουρ­γία φιλι­κό­τε­ρου επι­χει­ρη­μα­τι­κού περι­βάλ­λο­ντος.

Τέλος, ο υπουρ­γός σημεί­ωσε με έμφαση την ανάγκη ευρύ­τε­ρων συναι­νέ­σεων στη βάση της υπευ­θυ­νό­τη­τας ενός εκάστου και την ανα­γνώ­ρι­σης της προόδου που έχει συντε­λε­στεί στην οικο­νο­μία.

Οι βου­λευ­τές Ηλίας Καμα­τε­ρός και Δημή­τρης Γάκης στις τοπο­θε­τή­σεις τους υπο­γράμ­μι­σαν την ανα­γκαιό­τητα χάραξης ανα­πτυ­ξια­κού σχεδίου ανά νησί και τόνισαν τη στήριξη, με το δικό τους θεσμικό ρόλο, στα ζητή­ματα που έχουν σχέση με τη νησιω­τι­κό­τητα και την αντι­με­τώ­πιση της καθη­με­ρι­νό­τη­τας των πολιτών. Ανα­φέρ­θη­καν στην ίδρυση αρμό­διου υφυ­πουρ­γείου, την ανα­στολή αύξησης των συντε­λε­στών ΦΠΑ, τα κίνητρα παρα­μο­νής δημο­σίων υπαλ­λή­λων και στε­λέ­χω­σης υπη­ρε­σιών, τη βελ­τί­ωση στους τομείς υγείας και παι­δείας, ενώ τέλος έκαναν αναφορά και στις εξαγ­γε­λίες του Πρω­θυ­πουρ­γού στη Νίσυρο, οι οποίες βρί­σκο­νται σε δια­δι­κα­σία υλο­ποί­η­σης.

Ο πλού­σιος διά­λο­γος που διε­ξή­χθη, με τοπο­θε­τή­σεις εκπρο­σώ­πων φορέων και πολιτών, ανέ­δειξε την αγωνία όλων για τη βελ­τί­ωση των οικο­νο­μι­κών και κοι­νω­νι­κών συν­θη­κών αλλά και τις προσ­δο­κίες τους από την κυβέρ­νηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέ­χεια ακο­λού­θησε επί­σκεψη του υπουρ­γού, των βου­λευ­τών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κω στο Νοσο­κο­μείο της Κω. Τον υπουργό υπο­δέ­χθηκε ο Αν. Διοι­κη­τής Νεκτά­ριος Γεωρ­γα­ντής ο οποίος και τον ενη­μέ­ρωσε για την υφι­στά­μενη κατά­σταση στο νοσο­κο­μείο και γενι­κό­τερα για θέματα του τομέα υγείας στο νησί μας. Κατά τη διάρ­κεια της συζή­τη­σης επι­ση­μάν­θηκε τόσο το ανα­βαθ­μι­σμένο επίπεδο των παρε­χο­μέ­νων υπη­ρε­σιών υγείας όσο και οι δυνα­τό­τη­τες για επι­πλέον βελ­τιω­τι­κές κινή­σεις.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.