Ειδήσεις

Οι έμποροι ζητούν να εφαρμοσθεί ο νόμος για τους μικροπωλητές

Την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα από την περιοχή του Νεωρίου οι μικροπωλητές, εξέφρασε στο δήμαρχο Ρόδου χθες, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Κουκούλης.
Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά ο κ. Κουκούλης εξήγησε πως στην αγορά έχει διαμορφωθεί κλίμα ανταγωνισμού.

«Το θέμα που έχει να κάνει με τους μικροπωλητές μας ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι πια ίδιο το στάτους κβο της αγοράς. Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και θα πρέπει να σταματήσει ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται», τόνισε ο κ. Ν. Κουκούλης και πρόσθεσε πως η αγορά της Ρόδου δεν μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό αυτό.
«Δεν μου άρεσαν όσα άκουσα από το δήμαρχο ο οποίος μου δήλωσε πως δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία και να δώσει λύση», είπε ο κ. Ν. Κουκούλης, που ζήτησε από το δήμαρχο Ρόδου, να στείλει επιστολή στην ΕΛΑΣ και να ζητήσει την αντιμετώπιση του θέματος.

«Δεσμεύθηκε ο κ. Κουσουρνάς ότι θα στείλει σχετικό έγγραφο στην αστυνομία. Με λύπησαν όλα αυτά γιατί θα έπρεπε να λάβει μια οριστική απόφαση για το θέμα αυτό», δήλωσε ο κ. Νίκος Κουκούλης.
Σε ερώτηση αν η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις «δέουσες ενέργειες» και να απομακρύνει τους μικροπωλητές από την περιοχή του Νεωρίου, ο κ. Κουκούλης δήλωσε:
«Εμείς πάντα έχουμε καλή διάθεση. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θέμα εφόσον υπάρχουν νόμοι. Αυτοί θα πρέπει να εφαρμοσθούν. Κάποια πράγματα θα πρέπει να γίνονται κατανοητά από αυτούς που πρέπει. Επιβάλλεται να ληφθούν αποφάσεις γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».
Ο κ. Νίκος Κουκούλης αναφέρθηκε και στα νέα φορολογικά μέτρα που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους επιχειρηματίες.

«Οι καταστηματάρχες δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα έρθει στο τέλος του 2014. Αυτό που μας περιμένει είναι πρωτοφανές. Δεν θα αντέξουν οι επιχειρήσεις στη στιγμή που θα είναι τόσο σκληρή η φορολόγηση. Δεν προλαβαίνουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια. Μια-μια επιχείρηση θα σβήνει. Οδηγούμαστε σε μαρασμό», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων, ο κ. Νίκος Κουκούλης δήλωσε:
«Δεν έχει αλλάξει κάτι στη Ρόδο και δεν έχει πέσει χρήμα για να ψωνίσει ο κόσμος. Βλέπετε ότι και οι συνάδελφοιίμου έμποροι δεν έχουν τη διάθεση να αναρτήσουν τις σχετικές πινακίδες για τις εκπτώσεις. Τον πρώτο λόγο έχει η ύφεση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου