Τοπικές Ειδήσεις

Το Σωματείο καταστηματαρχών Κολυμπίων παραμένει αντίθετο στη χωροθέτηση και κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων

Μετα την απόφασης της ΔΕΥΑΡ να προχωρήσει σε μελέτη για την χωροθέτηση και κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων που αφορά τις περιοχές Αρχάγγελο, Στεγνά, Κολύμπια και Αφάντου στην περιοχή Θεοτόκο των Κολυμπίων, περιοχή απείρου φυσικού κάλλους και περιοχή προστασίας Άγριας ζωής, κέντρο δε της τουριστικής περιοχής, δηλώνουμε για άλλη μια φορά οτι τασσόμαστε κατά αυτής της επιλογης χωροθέτησης και κατασκευής του έργου αυτού στην περιοχή των Κολυμπιων.

Όπως έχουμε ξαναπεί (και όχι απλά διατηρώντας επιμέρους επιφυλάξεις) και στις προηγούμενες δύο επιστολές μας, τασσόμαστε υπέρμαχοι στην επίλυση του προβλήματος αλλά τελείως αντίθετοι κατά της χωροθέτησης του στην περιοχή Κολυμπιων.

Εξηγώντας λοιπόν, για άλλη μία φορά, κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί πως πέραν της πενταετίας ή δεκαετίας και με το ενδεχόμενο να έχει ιδιώτης την λειτουργία της μονάδας, ότι δεν θα υπάρχουν οσμές. Επίσης κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η μεταφορά για την απομάκρυνση της λυματολάσπης που αναγκαστικά θα γίνεται μέσα από τον τουριστικό οικισμό των Κολυμπίων, θα πραγματοποιείται με τους ιδανικούς τρόπους και μεταφορείς.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας αποβλήτων, ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενη απόρριψη ακατέργαστων αποβλήτων απευθείας στην θάλασσα.

Τελειώνοντας κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ,και σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις των διοικούντων της ΔΕΥΑΡ για αλλαγή σχεδιασμού σε ότι αφορά τη διάθεση των λυμάτων,ότι δεν θα ενταχθούν περισσότερες τοπικές κοινότητες στην εν λόγω μονάδα αλλά και δεν θα

επιτρέψουν τα φορτηγά βυτία με τα βοθρολύματα να εισέρχονται για να αδειάσουν στο Θεοτόκο όπου θα είναι πολύ πιο κοντά από τον βιολογικό στο Βόδι.

Οι ανησυχίες από την πλευρά των καταστηματαρχών της περιοχής μας είναι εύλογες καθώς δεν έχουν δει καμιά εικόνα από τους προηγούμενους τρεις βιολογικούς όπου έχει το νησί να πληρούν τις πρότυπες προδιαγραφές τους, αντιθέτως να δημιουργούν μόνο προβλήματα και όλοι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να είναι δυσαρεστημένοι.

Το Σωματείο μας ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών όπου η πλειοψηφία των καταστηματαρχών και των ξενοδόχων δηλώνουν κατά της χωροθέτησης της μονάδας στην περιοχή Θεοτόκος.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω χωρίς να σταθούμε σε επιμέρους λεπτομέρειες, θα υπάρξει αλλαγή εικόνας της περιοχής Κολυμπίων και της παραλίας Αφάντου, αποτρέποντας νέες επενδύσεις και την εκμετάλλευση αυτής από τα μεγάλα πρακτορεία για πτώση τιμών στα ξενοδοχεία.

Βρισκόμαστε σε έναν πραγματικά ευλογημένο τόπο όπου το πρώτο πράγμα που προσφέρουμε στον επισκέπτη και ευτυχώς το έχουμε σε αφθονία, είναι ο ήλιος και η καθαρή θάλασσα. Όχι πια άλλος βιολογικούς δίπλα στη θάλασσα σε περιοχές που προσφέρουν στον τόπο μέσω του τουρισμού.

Καλούμε τους τοπικούς συμβούλους και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής, αλλά και τις παρατάξεις που έχουν εκλεγεί και συμμετέχουν στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο να πάρουν θέση θέση όσον αφορά την χωροθέτηση και κατασκευή αυτού του έργου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου