Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζουν τους αγώνες οι συνταξιούχοι της Ρόδου

Στα προβλήματα των συνταξιούχων που έχουν προκύψει από τις συνεχείς περικοπές των συντάξεών τους σε όλα τα επίπεδα, αναφέρθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του νεοεκλεγέντος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου.
Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Η επίθεση στο ασφαλιστικό ξεκίνησε από το 1992 με τον ν. 2084/92 (νόμος Σιούφα) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα υλοποιώντας την στρατηγική των κεφαλαιοκρατών, της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας απέναντι στα άλλα οικονομικά κέντρα, με δεκάδες νόμους που ψηφίστηκαν για να σώσουν δήθεν το ασφαλιστικό σύστημα για τις επόμενες γενιές. Η μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων επιβλήθηκε στην περίοδο της οικονομικής κρίσης 2010-2020 από όλες τις κυβερνήσεις, κύρια με τους ν. 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 που επέφεραν κατάργηση των δώρων, μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα μερίσματα κ.λπ. Οι νόμοι αυτοί συμφωνήθηκαν και κυρώθηκαν από τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και άλλων μικρότερων κομμάτων, κατ’ απαίτηση των δανειστών σε συμφωνία με την τρόικα, με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας, την αποπληρωμή των δανείων και την έξοδο από την κρίση υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου…»
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥΣ
ΑΓΩΝΕΣ
Το νέο ΔΣ θέλει να τονίσει τη σημασία των συλλογικών αγώνων. Απαιτεί την επιστροφή αυτών που οι κυβερνήσεις έκλεψαν από τα ταμεία μας από το 2010 και μετά και όχι μόνον των αναδρομικών του ενδεκαμήνου του 2016. Αυτά είναι χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις εισφορές, από τον ιδρώτα, των εργαζομένων. Δεν μας τα χάρισε, ούτε μας τα δάνεισε κανείς. Οι αγώνες μας έχουν στόχο:
* την κατάργηση όλων των αντι-συνταξιουχικών, αντι-ασφαλιστικών νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις και οι σύμμαχοί τους της τελευταίας δεκαετίας
* την επιστροφή όλων όσων μας αφαιρέθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. Να αποκατασταθούν οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, στο ύψος που είχαν το 2009, να δοθεί πάλι η 13η και 14η σύνταξη, οι συντάξεις χηρείας χωρίς μειώσεις και αποκλεισμούς.
* δημόσια, δωρεάν κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη υψηλής στάθμης που να καλύπτει όλους: συνταξιούχους, εργαζόμενους και άνεργους χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις. Η υγεία, όπως και η παιδεία, είναι δημόσια αγαθά και πρέπει να παρέχονται από το κράτος δωρεάν και όχι από ιδιωτικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν το κέρδος.
Ό,τι μας αφαιρέθηκε έγινε με πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων. Γι αυτό με πολιτικούς – κοινωνικούς αγώνες θα τα διεκδικήσαμε και πρέπει να συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε. Οι προσφυγές στη δικαιοσύνη μπορούν να ανατραπούν από τις κυβερνήσεις οι οποίες μπορούν και να μην εφαρμόσουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων (του Συμβουλίου Επικρατείας κ.λπ.), ενώ οι διαδικασίες είναι μακροχρόνιες και δαπανηρές. Γι αυτό ζητάμε από τους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στη δικαιοσύνη. Οι συνταξιούχοι της Ρόδου να εγγραφούν στο σωματείο μας και παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας να παρακολουθούν τις ενημερώσεις και να στηρίξουν τη δράση του σωματείου».

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Η κα Φαρμακίδου ανακοίνωσε ότι συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο σε σώμα ως εξής:
-Πρόεδρος: Φαρμακίδου – Ανδρουλιδάκη Γεωργία
-Αντιπρόεδρος: Βογιατζής Φώτης
-Γενικός Γραμματέας: Παπαθεοδώρου Πάρις
-Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Χατζηαντωνίου Ειρήνη
-Ταμίας: Αλβανός Νικόλαος
-Έφορος: Γεωργίου Γιάννης
-Μέλη: Αντωνάκης Τσαμπίκος, Χατζηγιώργη Δεσποινα, Χατζηιωάννου Βασίλειος
-Εξελεγκτική Επιτροπή
Βογιατζή Τριανταφυλλιά, Μανωλάκης Βασίλης, Σαρικάς Γιάννης
-Αντιπρόσωποι για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ
Φαρμακίδου- Ανδρουλιδάκη Γ.
Παπαθεοδώρου Πάρις
Βογιατζής Φώτης
Χατζηαντωνίου Ειρήνη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου