Ρεπορτάζ

Εισαγγελική εισήγηση για την παραπομπή πολιτικού μηχανικού σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ενός πολιτικού μηχανικού, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές και τελεί από τον Δεκέμβριο του 2018 σε προσωρινή κράτηση, για τα αδικήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία και κατά μόνας από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα, το συνολικό όφελος ή ζημία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 30.000€ αλλά και των 120.000€ και σε απόπειρα τέλεσης του ανωτέρω εγκλήματος, εισηγήθηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η Αντεισαγγελέας εισηγείται επίσης να αντικατασταθεί η επιβληθείσα προσωρινή κράτηση της Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Ρόδου, του κατηγορούμενου, η οποία εξακολούθησε δυνάμει βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισής του κάθε 1η, 10η, και 20η ημέρα εκάστου μηνός στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του και την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 5.000€, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την επίδοση του εκδοθέντος βουλεύματος στον ίδιο ή τον αντίκλητό του.
Σύμφωνα με την Εισαγγελική πρόταση ο κατηγορούμενος στη Ρόδο κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2013 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2018 τέλεσε και αποπειραθηκε να τελέσει, από κοινού και κατά μόνας επιμέρους πράξεις απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 6 ημεδαπών, ενώ το όφελος που αποκόμισε προσδιορίζεται στα 429.365,94€.
Του αποδίδεται ακόμη ότι επιχείρησε να αποκομίσει με μη ολοκληρωθείσες επιμέρους πράξεις επιπλέον το χρηματικό ποσό των 47.700€, πλην όμως δεν κατάφερε από λόγους ανεξάρτητους της βούλησής του, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό αντικείμενο της κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας εγκληματικής του δράσης το χρηματικό ποσό των 477.065,94€.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Χάρης Βασιλειάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου