Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και της North Events παρουσιάστηκε μελέτη της εταιρίας Related. Στη μελέτη αυτή αποδείχτηκε πόσο “άγνωστη” είναι Βόρεια Ελλάδα για τους Σκανδιναβούς τουρίστες. Για την ακρίβεια αποδείχτηκε, πως χάθηκαν χιλιάδες τουρίστες, ενώ αντίθετα οι άνθρωποι αυτοί προτιμούν ως τουριστικό προορισμό νησιά όπως η Ρόδος και η Κρήτη.
Περίπου 2.000.000 Σκανδιναβοί τουρίστες θα μεταβούν στην Ελλάδα και μόλις ένα πολύ μικρό μέρος αυτών θα έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη και γενικά τη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα ως τα τέλη Αυγούστου, ο αριθμός των τουριστών από Σκανδιναβικές χώρες ήταν αυξημένος κατά 25%. Ο μεγαλύτερος αριθμός κατευθύνθηκε στα νησιά, σε Κρήτη και Ρόδο κυρίως και άνοδο παρουσίασαν η Κως όπως και η Πελοπόννησος. Μεγάλο ρόλο για την άνοδο της Καλαμάτας σε τουρίστες απο τη Σκανδιναβία έπαιξε και η απευθείας πτήση της SAS.
Αντίθετα η Χαλκιδική όπου στη δεκαετία ’80 ο αριθμός των τουριστών από τις Σκανδιναβικές χώρες ήταν περίπου 70.000ς, φέτος ήταν περίπου 5.500 σε αντίθεση με την Κρήτη που πλησίασε το 1.00.000 και η Ρόδος τις 400.000.
news.makedonias.gr








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.