Τοπικές Ειδήσεις

Αίτημα για διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με φυσική παρουσία των συμβούλων

Έχουν περάσει 18 μήνες από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, που οι συνεδριάσεις των συλλογικών Οργάνων (Περιφερειακό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κλπ.) γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών έχουμε επανειλημμένα ζητήσει, να πάρει η Διοίκηση, όπως οφείλει όλα τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων με φυσική παρουσία των Συμβούλων.

Από αρχές καλοκαιριού όλες οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει, εργασίες, καταστήματα, δικαστήρια, εστίαση, παραστάσεις, συναυλίες, τουρισμός και με δεδομένο ότι οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει, είναι υποκριτικό να επικαλείται κάποιος τη προστασία της δημόσιας υγείας και να επιβάλει περιοριστικά μέτρα για την μη διεξαγωγή με φυσική παρουσία των Συμβούλων των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και άλλων επιτροπών.

Επιπλέον κατά καιρούς μας έχει διαβιβαστεί σχετική αλληλογραφία σχετικά με την δυνατότητα χρήσης της αίθουσας που διεξάγονταν οι συνεδριάσεις πριν την πανδημία, ώστε να μας πείσετε ότι δεν μπορεί να διατεθεί η αίθουσα, χωρίς όμως να αναζητάτε άλλο χώρο ενώ είναι γνωστό ότι στο Λεκανοπέδιο υπάρχουν τέτοιες αίθουσες, σε κάποιες από τις οποίες έχουν γίνει συνεδριάσεις του Συμβουλίου.

Ζητάμε η πρόσκληση για την επόμενη 20η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει για μια δια ζώσης συνεδρίαση, τηρουμένων φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων, όπως:

· Να υποβάλλονται όλοι οι Σύμβουλοι σε rapid test πριν την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση.

· Να φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα.

· Να κάθονται αραιά καλύπτοντας όλη την αίθουσα κλπ

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΣΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου