«Ο προϋπολογισμός του 2019 πιστεύω ότι δεν θα περιέχει περικοπές συντάξεων, αλλά μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ασθενέστερων. Ο προϋπολογισμός θα έχει θετικά μηνύματα για τη χώρα, την κοινωνία και τους εργαζόμενους», δήλωσε

Την εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός που θα συνταχθεί για το 2019 δεν θα περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

«Ο προϋπολογισμός του 2019 πιστεύω ότι δεν θα περιέχει περικοπές συντάξεων, αλλά μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ασθενέστερων. Ο προϋπολογισμός θα έχει θετικά μηνύματα για τη χώρα, την κοινωνία και τους εργαζόμενους», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο Real FM.

Kληθείς να σχολιάσει την αντίθεση του ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ ήταν, είναι και θα είναι ενάντια σε κάθε μέτρο που συνιστά κοινωνική προστασία και ενίσχυση εισοδημάτων. Σήμερα δεν μπορεί να κάνει αυτόν τον εκβιασμό. Έχουμε επιχειρήματα που δείχνουν ότι η περικοπή των συντάξεων θα κάνει κακό» υπογράμμισε ο κ.Δραγασάκης.

Ο ίδιος τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε φάση σταθερότητας και εθνικής ευκαιρίας με το τέλος των μνημονιακών προγραμμάτων και παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και δεν επηρεάζεται από τα όποια εκλογικά σενάρια.

Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει με ορίζοντα τετραετίας και δεκαετίας.

«Η δουλειά μας δεν επηρεάζεται από τα όποια σενάρια περί εκλογών. Η οικονομία θα αναπτύσσεται, η ανεργία θα μειώνεται, το κοινωνικό κράτος και το εισόδημα του κόσμου θα ενισχύεται. Είμαστε σε μια φάση σταθερότητας, σε μια φάση εθνικής ευκαιρίας. Σχεδιάζουμε με ορίζοντα 4ετίας και 10ετίας. Μπαίνουμε σε μία φάση που χρόνο με το χρόνο θα μπορούμε να λύνουμε προβλήματα και να προχωράμε στους αναγκαίους μετασχηματισμούς» είπε ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του και για τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για το 2019.

Ανασχηματισμός

Κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ.Δραγασάκης είπε ότι αυτός «έδειξε ότι η κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την ικανότητα να συνομιλεί με δυνάμεις ευρύτερε».

«Μας ενδιαφέρει ο διάλογος και η συνεργασία. Η υλοποίηση της Αναπτυξιακής Στρατηγικής βασικός άξονας του κυβερνητικού έργου Για να λειτουργήσουν οι συμμαχίες συνεργασίας χρειάζεται κουλτούρα διαλόγου και συγκλίσεων. Η κοινωνία είναι ώριμη προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο κ.Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι «με τον ανασχηματισμό διασφαλίζεται η συνέχεια της κυβέρνησης, η ανανέωση και η διεύρυνση της».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ