Ρεπορτάζ

Προσφυγή αμφισβήτησης ταυτότητας εκζητούμενου του 52χρονου Ισραηλινού που συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης από το Περού!

Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου δια του Εισαγγελέως Εφετών Δωδεκανήσου προσέφυγε με αίτηση αμφισβήτησης ταυτότητας εκζητούμενου ο προσωρινά κρατούμενος στην Κω 52χρονος Ισραηλινός, που συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα Κω την 22α Ιουνίου 2022 καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία αναζητήσεων της Interpol για διακίνηση ναρκωτικών από το Περού στη Ρωσία προ 15ετίας.
Αστυνομικός του ΑΤ Αερολιμένα Κω κατέθεσε ότι καταζητείται για διακίνηση ναρκωτικών στην Λίμα Περού και ότι όταν ρώτησε τον 52χρονο αν έχει πάει στο Περού του απάντησε ότι είχε μεταβεί εκεί πριν 15 έτη.
Σύμφωνα με το ένταλμα, αποτελεί μέλος μιας διεθνούς οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών από το Περού στην Ρωσία. Η οργάνωση έστελνε τα ναρκωτικά αεροπορικώς στην Ρωσία και εξαρθρώθηκε από αστυνομικό πράκτορα ο οποίος την 16η Ιουνίου 2012 είχε συνάντηση σε εστιατόριο με μια γυναίκα παρουσία του 52χρονου γνωστού ως El Doc. Toυ αποδίδεται ότι συναντήθηκε με τον πράκτορα και του παρέδωσε 4 τούβλα με υδροχλωρική κοκαΐνη βάρους 4.200 γραμμαρίων. Στην Ρωσία συνελήφθησαν δύο άτομα που τους είχε παραδώσει κοκαΐνη ο εκζητούμενος στην Λίμα.
Κι ενώ έτσι είχαν τα πράγματα το Ισραήλ κάλεσε την Ελλάδα να απελευθερώσει τον Ισραηλινό υποστηρίζοντας ότι η ελληνική αστυνομία συνέλαβε λάθος άτομο λόγω σύγχυσης σχετικά με την ταυτότητά του.
Η οικογένειά του έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι κρατήθηκε κατά λάθος. Όπως έγινε γνωστό, τα προσωπικά δεδομένα, ιδίως το διαβατήριο, θα μπορούσαν να έχουν κλαπεί και να χρησιμοποιηθούν για εγκληματικούς σκοπούς.
Υποστηρίζουν ότι ο 52χρονος είναι εκτιμητής αυτοκινήτων από το Bat Hefer και ότι ταξίδεψε με τη σύζυγό του για διακοπές στο ελληνικό νησί της Κω και συνελήφθη αμέσως μετά την προσγείωση ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών το 2007.
Στην προσφυγή, που υπέβαλε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Γιώργου Λαμπαδάκη, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αποδιδόμενη βαρύτατη σε βάρος του κατηγορία και ότι δεν έχει ταξιδέψει καθόλου στο Περού το 2012 αλλά μία φορά για διακοπές το 2007.
Πιθανολογεί δε ότι ίσως σχετίζεται με την απώλεια/κλοπή του διαβατηρίου του που είχε δηλώσει το 2002 στις αρμόδιες αρχές.

Άλλωστε, στο Ισραήλ το ονοματεπώνυμό του είναι κοινότυπο. Μετά τη σύλληψή του μετήχθη στη Ρόδο και προσήχθη στις 24 Ιουνίου 2022 ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Εφετών Δωδεκανήσου.
Εκεί του αναφέρθηκε ότι, εκτός από υπήκοος Ισραήλ, ήταν υπήκοος και κάτοχος διαβατηρίου Αζερμπαϊτζάν κάτι το οποίο φυσικά αμφισβήτησε άμεσα με δήλωση του, αφού ουδέποτε είχε σχέση με το Αζερμπαϊτζάν και δεν είχε αποκτήσει, ως εκ τούτου, διαβατήριο της συγκεκριμένης χώρας.
Τονίζει ακόμη ότι στο έγγραφο της ερυθράς αγγελίας δεν υπάρχει φωτογραφία δική του που να τον ταυτοποιεί με το αναζητηθέν άτομο.
Στο έγγραφο της ερυθράς αγγελίας φέρεται να έχει το ψευδώνυμο «El Doc», το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθές και να είναι υπήκοος τόσο του Ισραήλ, όσο και του Αζερμπαϊτζάν.
Αυτό όπως τονίζει διαψεύδεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τις ίδιες τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν, αφού στην από 23 Ιουνίου 2022 ηλεκτρονική επιστολή (e-mail) που έχει στείλει στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και αποτελεί μέρος της δικογραφίας αναφέρει ότι ουδέποτε είχε σχέση με την εν λόγω χώρα και ότι ο συγκεκριμένος αριθμός διαβατηρίου αντιστοιχεί σε κάποιον άλλο. Επιπλέον φέρεται να είναι κάτοχος διαβατηρίου του Ισραήλ το οποίο ουδέποτε κατείχε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου