Τοπικές Ειδήσεις

Μεταβολές στην σύνθεση της αναδόχου Ενωσης Εταιρειών για το έργο των LED!

Σημαντικές μεταβολές στην σύνθεση της αναδόχου Ενωσης Εταιρειών του έργου «μαμούθ» ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Ρόδου, προϋπολογισμού δαπάνης 25 εκατ. ευρώ περίπου αναμένονται σε συνέχεια αιτήσεως που υποβλήθηκε αρμοδίως στην δημοτική αρχή και αναμένεται να έλθει προς συζήτηση και έγκριση ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής.
Η εξέλιξη αυτή «τρέχει» μάλιστα σε μια περίοδο που έχει κινηθεί η διαδικασία εκπτώσεως της αναδόχου.
Το έργο αποτελείται από τα παρακάτω αντικείμενα:
Την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου, δηλαδή την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων (30.403 φωτιστικά) με νέας τεχνολογίας και εξοικονόμησης.
Τη διαχείριση του δικτύου οδοφωτισμού για 12 χρόνια (υπηρεσίες λειτουργίας, συντήρησης και άρσης βλαβών).
Την παροχή υπηρεσιών Έξυπνης Πόλης: 6 σημεία ασύρματης πρόσβασης στο internet (WiFi access points), 120 θέσεις έξυπνης στάθμευσης, πλατφόρμα έξυπνης πόλης.
Πιο συγκεκριμένα χθες υποβλήθηκε ενώπιον κάθε αρμόδιου οργάνου του Δήμου Ρόδου και ιδίως της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου “Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές SMART CITIES με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ρόδου” αίτηση της αναδόχου «Ένωσης Εταιρειών Ο.Τ.Ε. Α.Ε. – GLOBILED M.E.Π.Ε.- ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», για την μεταβολή της σύνθεσης της.
Σύμφωνα με την αίτηση το μέλος της αναδόχου, ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», προτίθεταί να διαδεχθεί κατά ποσοστό 100% το μέλος της αναδόχου, ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία «ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και κατά ποσοστό 96,66% το μέλος της αναδόχου, εταιρείας περιορισμένης ‏ευθύνης, με την επωνυμία «ΓΚΛΟΜΠΙΛΕΝΤ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».
‏Μετά την παραπάνω διαδοχή, όπως αναφέρεται στην αίτηση, η ανάδοχος θα αποτελείται από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», κατά ποσοστό 99 % και την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΓΚΛΟΜΠΙΛΕΝΤ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», κατά ποσοστό 1 %. ‏Επισημαίνεται ότι μετά την παραπάνω διαδοχή, η επωνυμία της αναδόχου θα μεταβληθεί σε «ΟΤΕ Α.Ε – GLOBILED Μ.ΕΠΕ».
‏Κατά τα λοιπά, ουδεμία άλλη μεταβολή πρόκειται να συμβεί.
‏Στην ίδια αίτηση αναφέρεται ότι η ανάδοχος θα πληροί όλα τα κριτήρια που καθορίστηκαν αρχικώς από την αναθέτουσα αρχή, εφόσον τα εναπομένοντα μέλη της αναδόχου θα αρκούν για την πλήρωση των κριτηρίων αυτών.
‏Επιπλέον, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΚΛΟΜΠΙΛΕΝΤ Εμπορία, Ανάπτυξη Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία παρέχει τις ικανότητές της στην ανάδοχο, συμφωνεί με την αιτούμενη μεταβολή και σε περίπτωση έγκρισης της τελευταίας, θα εξακολουθήσει να διαθέτει την οικεία τεχνική και επαγγελματική ικανότητά της στην ανάδοχο, υπό τη νέα σύνθεση που θα έχει τελευταία.
Επισημαίνει επιπλέον ότι μέχρι και σήμερα ουδεμία μεταβολή έχει συντελεστεί στη σύνθεση της αναδόχου, σε περίπτωση μη έγκρισης από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή της παραπάνω μεταβολής, η τελευταία δεν θα συντελεστεί και σε περίπτωση έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές της παραπάνω μεταβολής, θα συναφθούν oι κατάλληλες τροποποιητικές συμβάσεις της ΣΠΥ, της Σύμβασης Μεσεγγύησης, της Σύμβασης Ενεχυριάσεως Απαιτήσεων και του από 02.08.2018 Ιδιωτικού Συμφωνητικού Δάνειας Εμπειρίας (Διάθεσης Τεχνικής Επαγγελματικής Ικανότητας).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου