ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Επιτήδειος» παρίστανε τον διοικητή στρατοπέδου!

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
δικαστηριο
Μέγεθος γραμμάτων

Στο εδώ­λιο του Μο­νο­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Ρόδου κα­τη­γο­ρού­με­νος για από­πει­ρα απά­της θα κα­θί­σει σή­με­ρα ένας κά­τοι­κος της Χίου, που πα­ρι­στά­νο­ντας τον Διοι­κη­τή Στρα­το­πέ­δου, επι­χεί­ρη­σε να αφαι­ρέ­σει χρή­μα­τα από έναν ιερέα!

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος, στη Σύμη την 23η Ια­νουα­ρί­ου 2014, τη­λε­φώ­νη­σε από κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο με από­κρυ­ψη στο κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο του εφη­μέ­ριου του Ιερού Ναού Αγίου Ιω­άν­νη Σύμης και του δή­λω­σε ψευ­δώς ότι είναι ο Διοι­κη­τής του Στρα­το­πέ­δου του νη­σιού, ζη­τώ­ντας του να τον διευ­κο­λύ­νει, κα­τα­θέ­το­ντας στον λο­γα­ρια­σμό της αδελ­φής του το ποσό των 1000 ευρώ. Φέ­ρε­ται να είπε μά­λι­στα στον εφη­μέ­ριο ότι η συ­γκε­κρι­μέ­νη κα­τά­θε­ση ήθελε να γίνει κρυφά από την σύ­ζυ­γο του.

Ο εφη­μέ­ριος τη­λε­φώ­νη­σε στο Στρα­τό­πε­δο της Σύμης για να επι­βε­βαιώ­σει ότι το τη­λε­φώ­νη­μα προ­ερ­χό­ταν από τον Διοι­κη­τή και δια­πί­στω­σε ότι ο τε­λευ­ταί­ος δεν είχε καμία σχέση. Ο ίδιος κα­τη­γο­ρού­με­νος φέ­ρε­ται εξάλ­λου να είχε τη­λε­φω­νή­σει την προη­γού­με­νη ημέρα από το ίδιο κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο χωρίς από­κρυ­ψη και στο Λι­με­ναρ­χείο Σύμης και να δή­λω­σε τα ίδια. Ο λι­με­νο­φύ­λα­κας που του απά­ντη­σε γνώ­ρι­ζε όμως την φωνή του Διοι­κη­τή και κα­τέ­γρα­ψε την κλήση. Ση­μειώ­νε­ται ότι όμοια υπό­θε­ση με κα­ταγ­γελ­λό­με­νο έναν κά­τοι­κο της Χίου, πι­θα­νό­τα­τα τον ίδιο, βρί­σκε­ται στο στά­διο της προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης.

Ο απα­τε­ώ­νας κα­τόρ­θω­σε να εξα­πα­τή­σει στρα­τιώ­τη σε τη­λε­φω­νι­κό κέ­ντρο Μο­νά­δας της Ρόδου, πα­ρι­στά­νο­ντας τον Ταγ­μα­τάρ­χη!

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να ο κα­τη­γο­ρού­με­νος κά­λε­σε από κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο τον στρα­τιώ­τη, του συ­στή­θη­κε ως ο Ταγ­μα­τάρ­χης Ιω­άν­νου και τον έπει­σε να αγο­ρά­σει δύο κάρ­τες ανα­νέ­ω­σης χρό­νου ομι­λί­ας κι­νη­τής τη­λε­φω­νί­ας αξίας 20 ευρώ εκά­στη και να του δώσει τη­λε­φω­νι­κά τους κω­δι­κούς τους.

Ο στρα­τιώ­της, πι­στεύ­ο­ντας ότι εξυ­πη­ρε­τού­σε αξιω­μα­τι­κό, δια­πί­στω­σε την απάτη στην πο­ρεία και ενη­μέ­ρω­σε σχε­τι­κά το ΑΤ Αρ­χαγ­γέ­λου, που επι­λή­φθη­κε των ερευ­νών.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να ο στρα­τιώ­της δέ­χτη­κε τη­λε­φώ­νη­μα από άγνω­στο ο οποί­ος του συ­στή­θη­κε ως Ταγ­μα­τάρ­χης που υπη­ρε­τεί στο 1° επι­τε­λι­κό γρα­φείο της 95 ΑΔΤΕ.

Στη συ­νέ­χεια ζή­τη­σε το τη­λέ­φω­νο του τα­χυ­δρό­μου της Μο­νά­δας. Ο στρα­τιώ­της δεν του έδωσε αμέ­σως τα στοι­χεία αλλά επι­κοι­νώ­νη­σε με έναν Λοχία για να λάβει σχε­τι­κή άδεια και τον συ­νέ­δε­σε με τον υπο­τι­θέ­με­νο Ταγ­μα­τάρ­χη.

Ο απα­τε­ώ­νας μί­λη­σε με τον Λοχία και του είπε ότι θέλει το τη­λέ­φω­νο του τα­χυ­δρό­μου για να πα­ρα­λά­βει κά­ποια έγ­γρα­φα. Ο Λο­χί­ας εκτέ­λε­σε την εντο­λή και ο απα­τε­ώ­νας τη­λε­φώ­νη­σε στον τα­χυ­δρό­μο από τον οποίο του ζή­τη­σε να αγο­ρά­σει τις δύο κάρ­τες λέ­γο­ντάς του ότι θα πάρει τα 20 ευρώ από αξιω­μα­τι­κό της μο­νά­δας του.

Ακο­λού­θως αγό­ρα­σε τις δύο κάρ­τες και έδωσε στον υπο­τι­θέ­με­νο Ταγ­μα­τάρ­χη τους κω­δι­κούς.

Μετά ο στρα­τιώ­της ενη­μέ­ρω­σε Λο­χα­γό της Μο­νά­δας ο οποί­ος και δια­πί­στω­σε την απάτη, ενώ ενη­μέ­ρω­σε και το 1ο Επι­τε­λι­κό Γρα­φείο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.