ΔΗΜΟ-ΚΡΙΣΕΙΣ

Drones, ΕΤΑΔ και ένας ιδιώτης που δεν ήθελε να φύγει απο την αίθουσα

Δημόκριτος γράφει ο 1 λεπτό ανάγνωση
proedreio
✦ Σύνοψη ⌄
  • Το δημο­τικό συμ­βού­λιο Ρόδου αντι­με­τώ­πισε ένταση με νομικές απειλές και παρα­πλη­ρο­φό­ρηση, ενώ ένας ιδιώτης αρνή­θηκε να απο­χω­ρή­σει από την αίθουσα.
  • Η συνε­δρί­αση περι­λάμ­βανε συζη­τή­σεις για 280.000 ευρώ που αφορούν τη χρήση drones πάνω από τη Μεσαιω­νική Πόλη και την εξαγ­γε­λία νομικής μάχης κατά της ΕΤΑΔ.
  • Ο δήμαρ­χος Κολιά­δης ανέφερε ότι οι παρα­βά­τες φοβού­νται τα drones, ενώ ο κ. Γερο­νι­κό­λας τόνισε την ανάγκη για μηχα­νι­σμό επι­βο­λής του νόμου.
  • Η μελέτη για τα drones δεν ψηφί­στηκε και ανα­μέ­νε­ται να επα­νέλ­θει σε μελ­λο­ντική συνε­δρί­αση.

Το δημο­τικό συμ­βού­λιο Ρόδου είχε προχθες όλα όσα χρειά­ζε­ται μια καλή βραδιά: τεχνο­λο­γία, νομικές απειλές, παρα­πλη­ρο­φό­ρηση, αντι­πα­ρα­πλη­ρο­φό­ρηση και έναν ιδιώτη που ο προ­ε­δρεύων του ζητούσε επί μακρόν να εγκα­τα­λεί­ψει την αίθουσα, εκείνος αρνιό­ταν με υψηλούς τόνους, κλήθηκε η αστυ­νο­μία που δεν εμφα­νί­στηκε και τελικά το θέμα έληξε εκεί, με τρόπο που παρα­μέ­νει ασαφής. Οργα­νω­μένη λει­τουρ­γία δημο­κρα­τι­κού οργάνου, εν ολίγοις. Το υπό­λοιπο της συνε­δρί­α­σης ήταν πιο ήρεμο, αν αφαι­ρέ­σεις τα 280.000 ευρώ για 17 μήνες drones πάνω από τη Μεσαιω­νική Πόλη, την εξαγ­γε­λία νομικής μάχης κατά της ΕΤΑΔ, τα υψηλά δημο­τικά τέλη που δεν θα μειω­θούν γιατί τα έξοδα είναι πολλά, και το «μέγα ψέμα» περί ομπρε­λών στην Καλ­λι­θέα.

Ο δήμαρ­χος Κολιά­δης έθεσε το ερώτημα «ποιος φοβάται τα drones» και απά­ντησε ο ίδιος: οι παρα­βά­τες. Ο κ. Γερο­νι­κό­λας αντέ­τεινε ότι χωρίς μηχα­νι­σμό επι­βο­λής του νόμου τα drones απλώς φωτο­γρα­φί­ζουν παρα­βά­σεις που κανείς δεν πηγαί­νει να στα­μα­τή­σει, κάτι σαν πολύ ακριβή ταχυ­δρόμο. Η μελέτη παρου­σιά­στηκε, το θέμα δεν ψηφί­στηκε και ενδε­χο­μέ­νως να επα­νέλ­θει σε άλλη συνε­δρί­αση, όπου ο ιδιώτης που ήθελε να παρα­κο­λου­θή­σει ευελ­πι­στούμε να έχει ειδο­ποι­η­θεί εγκαί­ρως.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.