Ειδήσεις

Πρωτότυπη διαμαρτυρία με John Cage για την απαγόρευση της μουσικής σε καφέ και εστιατόρια

Με μια πρωτότυπη, αλλά οργισμένη διαμαρτυρία αντιδρά ο «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» στην απαγόρευση της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους των καφέ και εστιατορίων. Αφιερώνουν… John Cage στην κυβέρνηση

Με μια πρωτότυπη, αλλά οργισμένη διαμαρτυρία αντιδρά ο «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» στην απαγόρευση της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους των καφέ και εστιατορίων.

Έχοντας αποστείλει τρεις επιστολές στον πρωθυπουργό, σε υπουργούς και φορείς της κυβέρνησης, καλώντας τους σε διάλογο για να βρεθούν λύσεις για τη βιώσιμη επαναλειτουργία του κλάδου, διαμαρτύρτονται για την πρόσφατη ΚΥΑ, που εκδόθηκε για να αποκαταστήσει το μπέρδεμα με τους ΚΑΔ των καφέ-μπαρ, αλλά προσέθεσε ένα άλλο παράλογο – για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και για τους περισσότερους πολίτες – απαγορευτικό μέτρο.

«Σταματήστε να μας αντιμετωπίζετε σαν άχρηστα σκουπίδια. Είμαστε το 25% του ΑΕΠ και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και οικογένειες», γράφουν στην οργισμένη ανακοίνωσή τους τα μέλη του «Κύκλου Εστίασης». Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δρομολογεί τον οικονομικό τους θάνατο, καθώς ειδικά τα μικρότερα μαγαζιά, καφέ- μπαρ και εστιατόρια, τα οποία αποτελούν και τον κορμό του «Κύκλου Εστίασης», δεν μπορούν να επιβιώσουν με τη δίωρη σιωπηλή λειτουργία σε ελάχιστα τετραγωνικά εξωτερικού χώρου.
Για το λόγο αυτό, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με ένα πρωτότυπο τρόπο: Να παίζουν ασταμάτητα το πρωτοποριακό έργο «4’33″»  του πειραματιστή Αμερικανού μουσικού, John Cage, τέσσερα λεπτά και 33 δευτερόλεπτα σιωπής.

Ολόκληρη η επιστολή:

Η Εστίαση για μας είναι συνυφασμένη με τον αστικό μας πολιτισμό!

Μετά από τις αλλεπάλληλες αστοχίες της, η κυβέρνηση επιβάλλει την συνέχιση της σιωπής της Μ. Εβδομάδας και των αμνών και, όλως τυχαίως, την συνδυάζει με το «άνοιγμα» της Εστίασης.

Η κυβέρνηση, μετά το αλαλούμ των αντικρουόμενων ανακοινώσεων και την απολύτως ανεύθυνη στάση της –  η ΚΥΑ εκδόθηκε ξημερώματα Μ.Παρασκευής, ενώ όφειλε νωρίτερα, προκειμένου να αποκαταστήσει το μπάχαλο με τους ΚΑΔ και να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους εάν και πότε εργάζονται – μας επεφύλαξε άλλη μια έκπληξη: απαγόρευσε την μουσική σε όσα καταστήματα θα λειτουργήσουν!!!

Τα επιχειρήματα είναι εντελώς φαιδρά.

Η κυβέρνηση μπορεί να θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά, μόνο που έχει δρομολογήσει πρώτα τον δικό μας θάνατο.

Μας επιβάλλει δηλαδή δίωρη εργασία 20.30 – 22.30 και συγχρόνως απαγορεύει και την χρήση μουσικής.

Αναρωτιόμαστε: ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν;

Γιατί δεν μας ρωτάτε πώς κρίνουμε ότι πρέπει να ανοίξουμε;

Είμαστε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Σταματήστε να μας αντιμετωπίζετε σαν άχρηστα σκουπίδια.

Είμαστε το 25% του ΑΕΠ και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και οικογένειες.

Εμείς, όσοι βρούμε το κουράγιο να ανοίξουμε, θα παίζουμε κάθε βράδυ στο δίωρο, που μας επιβάλλεται να εργαστούμε, παρά το γεγονός ότι μας χρεώσανε ολόκληρο το τέλος επιτηδεύματος, και θα έχουμε στο «replay» το μουσικό κομμάτι του John Cage 4′ 33».

Μόνο μη μας ζητήσετε και πνευματικά δικαιώματα!

Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Αναφαινόμενος    07.05.2021 13:54

    ναι, τους κλάσατε μια μάντρα τώρα. Συγνώμη για την έκφραση, αλλά… τι να λέει; Κόψτε τις όλες τις εισφορές και όλες τις πληρωμές σας προς το δημόσιο, ομαδικά και οργανωμένα. Κάντε γενική και παρατεταμμένη απεργεία, απειλήστε με διαδηλώσεις όπως κάνανε στην Βουλγαρία… την επόμενη ημέρα εκεί είχανε ανοίξει όλα. Όχι, παίξτε Τζόνυ Κέιτζ… τόσο δυνατή διαμαρτυρία δεν μπορεί, κάποιος θα σας ακούσει…

Σχολιασμός άρθρου