Τοπικές Ειδήσεις

Εχουν ακυρωθεί πολλοί γάμοι και βαπτίσεις στο νησί λόγω… κορωνοϊού

Ανατροπή ακόμη και στην τέλεση των μυστηρίων της Εκκλησίας έχει φέρει ο κορωνοϊός. Η αγωνία σε όσους έχουν προγραμματίσει είτε να παντρευτούν είτε να βαπτίσουν το φετινό καλοκαίρι είναι μεγάλη. Οι εκκλησίες θα ανοίξουν από τις 4 Μαΐου για ατομική προσευχή και θα λειτουργήσουν μετά τις 25 Μαΐου. Κανείς όμως δεν γνωρίζει τη δεδομένη στιγμή κάτω από ποιες συνθήκες θα πραγματοποιούνται τα μυστήρια.

Σύμφωνα με πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, πολλά από τα μυστήρια που επρόκειτο να τελεστούν το φετινό καλοκαίρι μετατέθηκαν για το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Ένα ποσοστό των μυστηρίων αναβλήθηκε για το 2021. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με το πώς θα τελούνται τα μυστήρια μετά τη χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν τώρα. Οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν και να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, γεγονός που ενισχύει την αβεβαιότητα.
Η αναβολή και η ακύρωση των γάμων και των βαπτίσεων επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου. «Το τοπίο είναι ακόμη ρευστό. Υπάρχουν πολλές αναβολές και ακυρώσεις μυστηρίων. Δεν γνωρίζουμε τι θα ισχύσει τελικά σχετικά με τα μυστήρια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι γάμοι και οι βαπτίσεις, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Τίποτε δεν είναι πλέον όπως το είχαμε συνηθίσει. Κυρίως όμως έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα, ανατρέποντας τα αρχικά σχέδια των ζευγαριών, είτε πρόκειται για ντόπιους, είτε για τουρίστες και ομογενείς», δηλώνει η κυρία Σοφία Χατζημάρκου-Ρουμπετή, event planner.
Τα τελευταία χρόνια, η Ρόδος έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά δημοφιλή γαμήλιο προορισμό για ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο. Γύρω από τους γάμους έχει αναπτυχθεί ένας μεγάλος κύκλος επαγγελματιών οι οποίοι πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση που επικρατεί. Οι τουρίστες που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν το γάμο τους στο νησί, οδηγούνται αναπόφευκτα στην ακύρωση ή στην αναβολή των εκδηλώσεων.
Η κυρία Κάτια Σταυρουλάκη δραστηριοποιείται στη διοργάνωση γάμων και δηλώνει σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί:
«Οι φετινές εκδηλώσεις ακυρώνονται ή μεταφέρονται το 2021. Υπάρχουν γάμοι των 50, 100, 200 ακόμη και 250 ατόμων. Τα ίδια τα ζευγάρια ή και οι καλεσμένοι-σε πολλές περιπτώσεις άτομα μεγαλύτερης ηλικίας-αισθάνονται ανασφάλεια και αποφεύγουν τα ταξίδια. Σε κάποιες περιπτώσεις, η αναβολή ή η ακύρωση των γάμων έχει να κάνει και με οικονομικούς λόγους, καθώς υπάρχουν ζευγάρια που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή έχουν υποστεί οικονομικές απώλειες. Θα υπάρξει μεγάλη πτώση στους γάμους ζευγαριών από το εξωτερικό φέτος, ενώ την επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι σαφώς καλύτερα τα πράματα. Γενικότερα, θα επηρεαστεί μία σειρά επαγγελματιών που εμπλέκονται στη διοργάνωση γάμων, όπως φωτογράφοι-βιντεογράφοι, κομμωτές, μακιγιέρ, ανθοπωλεία, πρακτορεία μεταφορών κοκ».
Η κυρία Δέσπω Μανιά, ντύνει με τις μουσικές της τα γαμήλια πάρτι. «Η πλειοψηφία των φετινών bookings αναβλήθηκε για το 2021. Ελάχιστα ακυρώθηκαν εντελώς. Υπάρχουν ζευγάρια που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα κάνουν.
Όσοι αμφιταλαντεύονται, καλό θα ήταν να πάρουν το συντομότερο δυνατό τις αποφάσεις τους, καθώς το 2021 προβλέπεται υπερσυγκέντρωση events, εκτός απροόπτου βέβαια πάντα. Θα ήταν συνετό να κατοχυρώσουν το συντομότερο τις ημερομηνίες που επιθυμούν.
Οπωσδήποτε θα υπάρξει σημαντική μείωση των events φέτος, γεγονός που θα επηρεάσει μία μεγάλη αλυσίδα επαγγελματιών», δηλώνει η γνωστή ντι τζέι στη «δημοκρατική».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου