Διαφωνία σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων εκφράζει η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της Interview σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων δεν βρίσκει σύμφωνο το 55% των ερωτώμενων, ενώ το 41% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Όσον αφορά στα πρόστιμα των 150 ευρώ που θα επιβάλλονται για τη μη χρήση μάσκας, το 50% των πολιτών θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο, αλλά την ίδια στιγμή το 48% το θεωρεί σωστό μιας και πρόκειται για τη δημόσια υγεία, ενώ το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 40% των Ελλήνων απαντώντας σε σχετική ερώτηση, θεωρεί πως η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει αργότερα, το 30% απαντά πως αυτό θα γίνει το 2022, το 27% το 2021, ενώ το 3% απάντησε “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ”.

Υπενθυμίζεται πως η ερχόμενη Κυριακή θα είναι η τελευταία μέρα που οι πολίτες θα χρειαστούν sms ή έγγραφο για μετακίνηση, ενώ δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και υπάλληλοι επιστρέφουν από τη Δευτέρα, 4 Μαϊου, στις εργασίες τους. Ωστόσο, η άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε στάδια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ