Πληθαίνουν οι αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που καθιερώνει την απλή αναλογική. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Η έκτακτη συνεδρίαση, πραγματοποιείται προκειμένου να αξιολογηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να καθορισθεί το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση με ανακοίνωσή της εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με αφορμή τα σενάρια περί διπλών εκλογών τον Οκτώβριο του 2019.

«Σε όλη τη διάρκεια του υποτιθέμενου «διαλόγου» που κράτησε πάνω από δύο χρόνια, ο κ. Σκουρλέτης μιλούσε για την ανάγκη αποσύνδεσης των ευρωεκλογών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι δήθεν η ταυτόχρονη διεξαγωγή νόθευε το διακύβευμα των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό επιχειρεί μέσα από τον «Κλεισθένη 1» να μεταφέρει τις εκλογές της αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2019 και να μειώσει παράλληλα από τα πέντε, στα τέσσερα χρόνια τη θητεία των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών αρχών», τονίζει η ΚΕΔΕ και προσθέτει:

Κι εύλογα αναρωτιόμαστε, γιατί η ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών δεν «νοθεύει» το ίδιο διακύβευμα; Τελικά, μήπως το διακύβευμα είναι το πώς θα αλλοιωθεί η βούληση των πολιτών, ώστε να μπορέσει «να κρατήσει με νύχια και με δόντια» η σημερινή κυβέρνηση την εξουσία; Πρέπει να διαλύσουμε τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες μας για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες;»

«Η χώρα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, απαλλαγμένο από τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια, την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας και την μικροκομματική λογική. Ο «Κλεισθένης 1» δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά προωθεί την απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών μας κοινωνιών» καταλήγει η ΚΕΔΕ.

Πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ