Τοπικές Ειδήσεις

Απονομή πιστοποιήσεων αγγλικής γλώσσας στο Κολλέγιο Ρόδου

Ημέρα Γιορτής στο Κολλέγιο Ρόδου η Τετάρτη 27/03/2019, όπου ακολούθησε μία σειρά εκδηλώσεων.

Αρχικά, η γιορτή ξεκίνησε με την Θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του W. ShakespeareAnthony and Cleopatra από τους μαθητές των τάξεων Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση καθώς το κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο έμεινε με το στόμα ανοικτό. Τα παιδιά τραγούδησαν τραγούδι με αγγλικούς στίχους που έγραψαν τα ίδια και χόρεψαν με χορογραφία που ετοίμασαν τα ίδια, όλα φυσικά υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας Αγγλικών κας Βαρσάκης.

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Ε’ και Στ’ Δημοτικού που τραγούδησαν παιδικά τραγούδια από την συγγραφέα παιδικών παραμυθιών “Mother Goose” τα οποία από το 1697 έχουν ψυχαγωγήσει εκατομμύρια γενιές αναγνωστών.

 

Στην συνέχεια ακολούθησε η τελετή ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ για την ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ σε όλα τα επίπεδα, από Α1 έως και Γ2 που αφορούσαν τις εξεταστικές περιόδους ΜΑΙΟΥ 2018 και ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018. Απονεμήθηκαν συνολικά 157 πιστοποιήσεις των πανεπιστημίων CAMBRIDGE, MICHIGAN, MICHIGAN STATE UNIVERSITY και ESOLNET.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» και συγκεκριμένα οι κυρίες Άννα Χαρίτου, Κωνσταντίνα Μαχαιρίδου και Φαίδρα Στρατή όπου μίλησαν για τον σύλλογο και το έργο που κάνει βοηθώντας φοιτητές να σπουδάσουν και ευχαρίστησαν το Διδακτικό Προσωπικό του Αγγλικού Τμήματος και γενικότερα  το Κολλέγιο Ρόδου τονίζοντας το κοινωνικό έργο που κάνει το σχολείο πέραν του εκπαιδευτικού.

 

Επίσης, το Αγγλικό τμήμα του Κολλεγίου θέλει να ευχαριστήσει θερμά την κυρία Νίκη Νίκα, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Cambridge Assessment English σε Ελλάδα και Κύπρο, η οποία παρέδωσε στην Συντονίστρια του Αγγλικού Τμήματος κα Κρητικού Αναστασία, πλακέτα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ως ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ για τα CAMBRIDGE ENGLISH QUALIFICATIONS ( Young Learners, KET,PET,FCE,CAE,PROFICIENCY) και τόνισε το εξαιρετικό έργο εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας που γίνεται στο Κολλέγιο Ρόδου. Συγκεκριμένα, παρέδωσε ακόμη μία πλακέτα το «SILVER PREPARATION CENTRE CERTIFICATE» αναγνωρίζοντας τους υψηλούς αριθμούς υποψηφίων που λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο στις εξετάσεις του CAMBRIDGE. Τέλος, απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλο το διδακτικό προσωπικό του Αγγλικού Τμήματος ως αναγνώριση του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης.

 

Επιπλέον, το Αγγλικό Τμήμα θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κύριο Ορφανουδάκη Δημήτριο, Σύμβουλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, ο οποίος παρευρέθη στην τελετή Απονομής εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο του Michigan και τονίζοντας την άψογη συνεργασία καθώς και τα πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας του Κολλεγίου Ρόδου στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Michigan.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει επίσης να δοθεί στους γονείς και κηδεμόνες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου, διότι με αυτή την εμπιστοσύνη, τον κόπο των εκπαιδευτικών και το μόχθο των παιδιών, έχουμε καταφέρει το 100% της επιτυχίας στις πιστοποιήσεις. Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι όσα παιδιά προετοιμάζονται για εισαγωγή σε ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, έχουν 100% επιτυχία στην εισαγωγή τους καθώς πετυχαίνουν βαθμό 6,5 και πάνω (με άριστα το 9) στις εξετάσεις IELTS που διεξάγονται από το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ενώ η προϋπόθεση εισαγωγής τους κυμαίνεται από 5.5 έως 6.5 σε Προπτυχιακό επίπεδο στα περισσότερα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ της ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.

 

Τέλος μετά την απονομή, ακολούθησε ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ-ΒΡΑΒΕΙΩΝ στους μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου που αρίστευσαν την σχολική χρονιά 2017-2018.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου