Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν τις ποινές στους ποδοσφαιριστές, τις κλήσεις σε απολογία και τις αποφάσεις επί των απολογιών.
Η Π.Ε. ανέβαλε την έκδοση της απόφασης για την τύχη της αναμέτρησης του Ηρακλή Λάρδου με τον Α.Σ. Τήλος, προκειμένου να έχει περισσότερα στοιχεία από το Γ.Ν. Ρόδου και το ΕΚΑΒ.
Από εκεί και πέρα, βαριές καμπάνες επιβλήθηκαν στους ποδοσφαιριστές Ζαχαριά του Διγενή, Καρύδη του Αστέρα Παστίδας και Χατζηγιαννάκη της Αναγέννησης Έμπωνα για τις αποβολές τους.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Φοίβος- Ηρακλής Μαριτσών στις 23/03 (24η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ηρακλής Μαριτσών, Ε. Παπαδημήτρη ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Ε. Κατταβιάς- Διγενής στις 24/03 (24η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Διγενή, Νεκτ. Ζαχαριά ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για ανάρμοστη διαγωγή σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα και βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι -άρθρο 10’ παρ. 1γ’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Κλεάνθης- Αστέρας Παστίδας στις 24/03 (24η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Παστίδας, Π. Καρύδη ποινή πέντε αγωνιστικών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα και υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ- άρθρο 10’ παρ. 1δ’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Ευαγόρας- Α.Ο. Σύμης στις 23/03 (19η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Σύμης, Ed. Berzeshta ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (προφανή ευκαιρία για γκολ) (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Ατρόμητος Διμυλιάς- Αναγέννηση Έμπωνα στις 28/03 (18η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Έμπωνα, Σ. Χατζηγιαννάκη ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1γ’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 30/04/2018 (άρθρο 23’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις απολογιών
Αστέρας Παστίδας- Δόξα Καρδάμαινας στις 18/3 (23η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο του Αστέρα Παστίδας την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ (άρθρο 5’ περ. γ’ και άρθρο 14’ παρ. 2’ του Π.Κ.). Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Χρ. Αποστολάτο- επώνυμο φίλαθλο την πειθαρχική της απαγόρευσης ποδοσφαιρικής δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο (διοικητική, αθλητική ή οποιαδήποτε άλλη) για έξι μήνες (άρθρο 12’ περ. γ’ του Π.Κ.).
Ατρόμητος Διμυλιάς- Εθνικός Αρχίπολης στις 18/3 (16η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο του Εθνικού Αρχίπολης την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης. Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Αν. Τσακίρη- πρόεδρο την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων για ένα μήνα και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 12’ περ. α’ και άρθρο 5’ περ. γ’ του Π.Κ.).
Κλήσεις σε απολογία
Καλυμνιακός- Αναγέννηση Ασφενδιού στις 25/3 (13η αγωνιστική)
Καλείσθε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ την Πέμπτη 12/04/2018 και ώρα 17:00 προς απολογία ΕΓΓΡΑΦΩΣ για τον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, μεταξύ των ομάδων Καλυμνιακός- Αναγέννηση Ασφενδιού, δεν διεξήχθη, διότι η εγκαλούμενη Αναγέννηση Ασφενδιού δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο, την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,17,21 και 22 του ΚΑΠ.
Επίσης το σωματείο του Καλυμνιακού να καταθέσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ σχετικά με τη μη διεξαγωγή του αγώνος με την Αναγέννηση Ασφενδιού.
Ορφέας- Ακουσίλαος στις 25/3 (7η αγωνιστική- Παιδικό)
Καλείσθε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ την Πέμπτη 12/04/2018 και ώρα 17:00 προς απολογία ΕΓΓΡΑΦΩΣ για τον αγώνα Παιδικού Πρωταθλήματος Δωδεκανήσου, μεταξύ των ομάδων Ορφέας- Ακουσίλαος, δεν διεξήχθη, διότι το εγκαλούμενο σωματείο του Ακουσίλαου δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο, την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,17,21 και 22 του ΚΑΠ.
Επίσης το σωματείο του Ορφέα να καταθέσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ σχετικά με τη μη διεξαγωγή του αγώνος με τον Ακουσίλαο.
Για τον αγώνα Ηρακλής Λάρδου- Α.Σ. Τήλος, η Πειθαρχική Επιτροπή, αναβάλει την έκδοση απόφασης, διότι απαιτούνται περαιτέρω διευκρινήσεις και έγγραφα από το Γ.Ν. Ρόδου και το ΕΚΑΒ, τα οποία θα αναζητηθούν με μέριμνα της Πειθαρχικής Επιτροπής. Η απόφαση θα εκδοθεί στην προσεχή συνεδρίαση.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής, εύχονται καλό Πάσχα και το Φως της Ανάστασης να χαρίζει ελπίδα, αδελφοσύνη, αισιοδοξία και δύναμη».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ