Προχωρούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ μετά και την σχετική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Δημήτρης Παρασκευάς, το επόμενο βήμα είναι καθοριστικό αφού υπάρχουν πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού, που προκύπτουν από την υποστελέχωση της ΡΟΔΑ:
«Οι 31 προσλήψεις προσωπικού για την ΔΕΣ ΡΟΔΑ, εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και αναμένεται η τελική έγκριση από τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα. Ελπίζουμε να προχωρήσει άμεσα το θέμα ώστε να μην βρεθούμε πάλι προ τετελεσμένων γεγονότων όπως πέρσι, που ενέκριναν προσλήψεις στα τέλη Μαΐου», είπε ο κ. Παρασκευάς.
Οι προσλήψεις αφορούν 25 θέσεις για οδηγούς (23 οδηγούς λεωφορείων και 2 για τα τρένα), 4 θέσεις για εκδότες εισιτηρίων και 2 θέσεις για μηχανικούς. Θυμίζουμε ότι κατά το 2015 είχε προκηρυχθεί μία θέση μηχανικού και μία ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων η οποία δεν είχε καλυφθεί λόγω έλλειψης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ ανακοινώνει την (αναγκαστική) περικοπή δρομολογίων μέσα στην πόλη της Ρόδου, λόγω της έλλειψης προσωπικού: «Πήραμε αυτή την απόφαση προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες αυτή την περίοδο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις. Πιστεύουμε ότι μέχρι τον Μάιο δεν θα έχουμε άλλο πρόβλημα ώστε να επανασχεδιάσουμε τα δρομολόγια σύμφωνα με τις καλοκαιρινές ανάγκες οπότε αυξάνονται οι απαιτήσεις του επιβατηγού κοινού. Για το καλοκαίρι, θα προστεθούν οπωσδήποτε δρομολόγια ειδικά σε τουριστικές περιοχές όπως το Φαληράκι που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Παράλληλα θα υπάρχει και πάλι το δρομολόγιο στην παραλιακή ζώνη της Ιαλυσού καθώς και περισσότερα δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς την Ρόδο», είπε ο κ. Παρασκευάς.
Όσον αφορά στην ανανέωση του στόλου, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ είχε αποφασίσει από την προηγούμενη χρονιά να προχωρήσει στην αγορά έξι μεταχειρισμένων (second hand) λεωφορείων.
Ωστόσο και σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης: «Ενώ είχε γίνει ο διαγωνισμός και ήμασταν έτοιμοι, σημειώθηκαν οι εξελίξεις με την κατάσχεση των χρημάτων των λογαριασμών της ΡΟΔΑ από τους εργαζόμενους. Υπήρχε πρόταση, να κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ρόδου ώστε να μας έδινε η δημοτική αρχή ένα ποσόν σαν δάνειο, το οποίο θα επιστρέφαμε τους επόμενους μήνες –αλλά τελικά δεν τελεσφόρησε επειδή δεν μας καλύπτει το νομικό πλαίσιο. Τώρα, βρισκόμαστε εν αναμονή της απάντησης από την Τράπεζα Πειραιώς για έγκριση δανείου ύψους 250.000 ευρώ ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην αγορά των λεωφορείων. Εάν δεν εγκριθεί θα τα αγοράσουμε από ίδιους πόρους. Είμαστε αποφασισμένοι να τα αγοράσουμε για να ανανεωθεί ο στόλος και να αναδιαμορφώσουμε τα δρομολόγιά μας πριν την έναρξη της σεζόν». δήλωσε ο κ. Παρασκευάς.
Πρόκειται για 3 δωδεκάμετρα λεωφορεία και 3 τριαξονικά. Να σημειωθεί ακόμη, πως επειδή η αγορά των μεταχειρισμένων λεωφορείων πρέπει να είναι στο πλαίσιο της τετραετίας, θα αναζητηθούν οχήματα από το 2004 και μετά –κάτι που σημαίνει πως ίσως να ανέβει το κόστος.
Τέλος, η διοίκηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων καθώς το επιβατηγό κοινό θα μπορεί να τα προμηθεύεται είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε μέσω μηχανημάτων αυτόματης πώλησης.
Για αρχή, έχουν επιλεγεί 15 σημεία, όπου θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα αυτά όπως το αεροδρόμιο, στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στο Φαληράκι και στην Ιξιά καθώς και στην πόλη της Ρόδου –πέραν της περιοχής του Μανδρακίου. Στόχος της διοίκησης της ΡΟΔΑ είναι να λειτουργήσει αυτό το σύστημα πριν την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου αν και παραμένει ακόμη σε διερευνητικό στάδιο αφού απαιτείται καλή προετοιμασία για την εφαρμογή του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ