Αύξηση των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα για το 2014 τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, παρά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο επιπτώσεων στις αφίξεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, προβλέπουν τουριστικοί πράκτορες από τη Ρωσία.

Η παραπάνω εκτίμηση διατυπώθηκε από τους τουριστικούς πράκτορες στο πλαίσιο τριήμερων Β2Β συναντήσεων με ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τουριστικά γραφεία, που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η τοπική Ενωση Ξενοδόχων και η Aegean Airlines, για την προσέλκυση στην πόλη τουρισμού MICE (Εκδηλώσεων, Κινήτρων, Συνεδρίων και Εκθέσεων).

Στις συναντήσεις μετέχουν εκπρόσωποι 14 τουριστικών οργανισμών με έδρα τη Μόσχα, που εξειδικεύονται στο συνεδριακό τουρισμό, και 34 ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Η Ντάρια Καρούσνα από το γραφείο Red line, η Γιάνα Σαρσένοβα από το γραφείο PAC Group και η ο αντιπρόσωπος της Aegean στη Μόσχα, Νικολάι Τακτάιεφ, έκαναν λόγο για σταθερά ανοδική τάση του τουριστικού ρεύματος της χώρας τους προς την Ελλάδα, προβλέποντας για τη φετινή χρονιά άνοδο των αφίξεων από τη Ρωσία, τόσο προς τη Θεσσαλονίκη όσο και προς την Ελλάδα γενικότερα, από 20% έως 30% σε σχέση με το 2013.
Οπως μάλιστα επεσήμαναν οι Ρώσοι tour operators, η Ελλάδα, παρότι το ρούβλι αποδυναμώθηκε έναντι του ευρώ, συνεχίζει να μην είναι ακριβή για τους συμπατριώτες τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ