ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωρινά κρατούμενος 43χρονος για διάπραξη ληστείας και κλοπών στη Ρόδο

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νος κρίθηκε χθες μετά την απο­λο­γία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτι­κού Ανα­κριτή και της Εισαγ­γε­λέως Υπη­ρε­σίας ένας 43χρονος ημε­δα­πός κατη­γο­ρού­με­νος για ληστεία και τέσ­σε­ρις κλοπές από κατα­στή­ματα και κατοι­κίες στη Ρόδο.

Ο 43χρονος συνε­λή­φθη την 24 Ιανουα­ρίου 2024, από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Ιαλυσού.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος στο χρονικό διά­στημα μεταξύ 14-09-2023 και 24-01-2024 διέ­πραξε τέσ­σε­ρις κλοπές (δύο τετε­λε­σμέ­νες, παρα­βιά­ζο­ντας ισά­ριθμα κατα­στή­ματα και δύο από­πει­ρες σε κατοι­κία), καθώς και μία ληστεία σε βάρος ιδιο­κτήτη κατα­στή­μα­τος, αφαι­ρώ­ντας χρήματα – αντι­κεί­μενα κατά περί­πτωση.

Πιο συγκε­κρι­μένα, ο κατη­γο­ρού­με­νος μετέβη στην οικία ημε­δα­πού επί της οδού Πάροδος Ιερού Λόχου 7 στην Ιαλυσό, όπου απο­πει­ρά­θηκε να ανοίξει την εξω­τε­ρική πόρτα της χωρίς να τα κατα­φέ­ρει, ακο­λού­θως εισήλθε εντός του αύλειου χώρου της, όπου περιερ­γά­στηκε πόρτες και παρά­θυρα, πλην όμως εγκα­τέ­λειψε την προ­σπά­θειά του.

Αστυ­νο­μι­κοί εστί­α­σαν τις έρευνές τους στην παραλία της Ιαλυσού, όπου είχαν λάβει χώρα παρό­μοιες αξιό­ποι­νες πράξεις στο τελευ­ταίο χρονικό διά­στημα και την 10:00 ώρα περίπου της 24ης Ιανουα­ρίου 2024, εντό­πι­σαν επί της οδού Πρω­το­γένη ένα άτομο το οποίο ήταν πεζό και έφερε τα ίδια χαρα­κτη­ρι­στικά προ­σώ­που και τα ίδια είδη ρου­χι­σμού με τον δράστη της ανωτέρω από­πει­ρας κλοπής.

Σε γενό­μενο αστυ­νο­μικό έλεγχο προ­έ­κυψε ότι πρό­κει­ται για τον 43χρονο.

Από την έρευνα που ακο­λού­θησε προ­έ­κυ­ψαν και τα εξής:

– Την 03:00 ώρα της 14ης Σεπτεμ­βρίου 2023 παρα­βί­ασε το παρά­θυρο στην πίσω πλευρά κατα­στή­μα­τος επί της οδού Φερε­νί­κης, εισήλθε εντός και αφαί­ρεσε από ντου­λάπι το χρη­μα­τικό ποσό των 250 ευρώ.

– Λίγα λεπτά αργό­τερα μετέβη σε παρα­κεί­μενο κατά­στημα και αφού παρα­βί­ασε την πόρτα στην πίσω πλευρά του εισήλθε εντός κι αφαί­ρεσε από την τσέπη παντε­λο­νιού το χρη­μα­τικό ποσό των 550 ευρώ, πλην όμως έγινε αντι­λη­πτός από το θύμα, το οποίο απώθησε δυνατά με τα χέρια του.

– Την 05:45 ώρα της 21ης Δεκεμ­βρίου 2023 εισήλθε από ανα­σφά­λι­στο σημείο σε κατά­στημα επί της οδού Φερε­νί­κης και αφαί­ρεσε δύο πακέτα τσιγάρα και μία συσκευή δικτύου.

– Την 06:00 ώρα της 18ης Ιανουα­ρίου 2024 μετέβη στην οικία ημε­δα­πού επί της οδού Πάροδος Ιερού Λόχου, όπου απο­πει­ρά­θηκε να ανοίξει την εξω­τε­ρική πόρτα της οικίας χωρίς να τα κατα­φέ­ρει και εγκα­τέ­λειψε την προ­σπά­θειά του.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του παρέστη ο Αρ. Τσάτσος.

-Στο μεταξύ την 26η Ιανουα­ρίου 2024 το από­γευμα συνε­λή­φθη στη Ρόδο, από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου, ένας 29χρονος ημε­δα­πός γιατί αφαί­ρεσε 1.450€ από ταμειακή μηχανή επι­χεί­ρη­σης.

-Τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας συνε­λή­φθη στη Ρόδο, από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου, ένας 54χρονος ημε­δα­πός σε βάρος του οποίου εκκρε­μούσε κατα­δι­κα­στική απόφαση με ποινή φυλά­κι­σης 12 μηνών, για υπόθεση κλοπής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.