Τοπικές Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Σημαντικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων στην πορεία για τη δίκαιη ανάπτυξη»

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε μετά την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού και την ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου:

«Η σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα ορόσημο σε μια μακρά και κοπιώδη πορεία προς την αντιστροφή της καταστροφικής πολιτικής που είχαν ασκήσει οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια. Καταστροφική, τόσο για τα εισοδήματα και τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων, όσο και για την Οικονομία συνολικά. Για πρώτη φορά μέσα στη τελευταία δεκαετία οι εργαζόμενοι βλέπουν αυξήσεις, ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματά τους, τόσο με την αύξηση του κατώτατου μισθού όσο και με την κατάργηση του υποκατώτατου. Η αύξηση αυτή σηματοδοτεί επίσης την αύξηση μιας σειράς επιδομάτων, που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, με πρώτο και σημαντικότερο το επίδομα ανεργίας. Για περιοχές, όπως η δική μας, η Δωδεκάνησος, με τη μεγάλη έκταση της εποχικής-τουριστικής απασχόλησης, αυτό είναι ένα σημαντικό μέτρο, που αφορά τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων. Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για μια ανάπτυξη κοινωνικά δίκαιη και ταυτόχρονα βιώσιμη –μέσα από ένα συνολικό σχέδιο, στο οποίο εντάσσονται τα πρόσφατα μέτρα, όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων όσο και οι σημερινές εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό- φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς. Η επιτυχημένη έκδοση του πενταετούς ομολόγου μας γεμίζει αισιοδοξία για την πορεία μας από δω και πέρα. Και φαίνεται πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δύο αντίπαλα πολιτικά και οικονομικά σχέδια αντιπαρατίθενται ξανά. Εκείνο της διαρκούς λιτότητας απέναντι στην προοπτική της δίκαιης και αειφόρας ανάπτυξης. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις της Αντιπολίτευσης συνεχίζουν με ιδεολογική εμμονή στις πολιτικές της λιτότητας, παρ’ όλο που η πραγματικότητα διαψεύδει διαρκώς τις προβλέψεις τους. Γι’ αυτό και μπορούμε να πούμε σήμερα, για ακόμη μια φορά, με ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη ότι «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

-.-

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ