Ειδήσεις

Επί τάπητος οι αλλαγές σε διδακτέα ύλη και νέα βιβλία για τα σχολεία

Επιστημονικές ομάδες θα συσταθούν σύντομα στο υπουργείο Παιδείας για την επανεξέταση της διδακτέας ύλης στα σχολεία και τη συγγραφή νέων βιβλίων. Αυτό συζήτησαν σήμερα, Πέμπτη, σε συνάντησή τους ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ο κ. Κουράκης τόνισε στη συνομιλία του με την κυρία Ξουλίδου ότι έχει κατατεθεί καμία πρόταση για αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος που παραμένει υποχρεωτικός, όπως άλλωστε και οι ρυθμίσεις που εφαρμόζονται για τη διευκόλυνση των αλλόθρησκων μαθητών.

Επίσης εξετάστηκε η αναζήτηση εκπαιδευτικών «οδών» ώστε οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών, να απασχολούνται δημιουργικά την ώρα της διδασκαλίας τους, σε κάποιο άλλο μάθημα.

Κατα τη συνάντηση τονίστηκε και πάλι η πρόθεση της ηγεσίας του υπουρείου Παιδείας για κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α’ και Β’ Λυκείου, αλλά και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με στόχο την διασφάλιση της ισονομίας και η δίκαιης αντιμετώπισης τους.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου