Ειδήσεις

Διεθνής η κατακραυγή της Ρόδου για την κακοποίηση κουταβιών

Διεθνείς διαστάσεις έχουν προσλάβει οι καταγγελίες των φιλοζωικών οργανώσεων κατά του φαινομένου εκμετάλλευσης νεογέννητων ζώων (σκυλιά και γάτες) από τους τσιγγάνους (νεαρά παιδιά υπό την καθοδήγηση των γονέων τους), προκειμένου να αποκομίσουν ακόμα περισσότερα κέρδη από την καθημερινή επαιτεία στους δρόμους της Ρόδου.

Ακόμα και σήμερα, σε ολόκληρο το διαδίκτυο η Ρόδος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης, σε ό,τι αφορά στην κακοποίηση μικρών ζώων. Μάλιστα, στην τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση υπογραφών απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου να αποσταλεί ψήφισμα προς το δήμαρχο Ρόδου ώστε να λάβει μέτρα και να τερματίσει την κατάσταση αυτή.
Το κείμενο που συνοδεύει το δημοψήφισμα είναι το ακόλουθο (σε μετάφραση από την αγγλική):

«Αγαπητοί φίλοι, οφείλουμε να αναφέρουμε μια κατάσταση μόνιμης κακοποίησης ζώων, που συμβαίνει στο νησί της Ρόδου, στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τσιγγάνοι έχουν «βιομηχανοποιήσει» μια καινούργια μέθοδο για να κερδίζουν χρήματα από τουρίστες, με το να στέλνουν τα παιδιά τους να επαιτούν έχοντας μαζί τους μικρά κουτάβια. Εκτιμούμε πως έχουν εντοπίσει (οι τσιγγάνοι) ότι τα κουτάβια κερδίζουν αμέσως τη συμπάθεια και με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζουν τα ημερήσια κέρματά τους. Η σκοτεινή πλευρά όλου αυτού βρίσκεται στο ό,τι τα κουτάβια είναι αναισθητοποιημένα με αλκοόλ, έτσι ώστε να παραμένουν για 14 ώρες κάτω από τον ήλιο, χωρίς φαγητό ή νερό. Ποτέ δεν τα καταφέρουν (να επιβιώσουν) για περισσότερες από μερικές ημέρες. Μετά αντικαθίστανται. Πιστεύουμε ότι εάν μοιράσουμε την ιστορία, ο κόσμος δεν θα συντηρήσει αυτό το έγκλημα με νομίσματα ελεημοσύνης, αναγνωρίζοντας έτσι την πραγματική διάσταση της όλης κατάστασης. Θέλουμε επίσης ο δήμαρχος της Ρόδου να καταλάβει πόσο σοβαρό είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα».
Το συγκεκριμένο κείμενο εξακολουθεί να κάνει το γύρο του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσει μόλις ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν και εμφανιστούν ξανά τα πρώτα τσιγγανόπουλα με κουτάβια στα χέρια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το κείμενο και τη διαμαρτυρία μεταξύ άλλων στους ακόλουθους συνδέσμους:
https://secure.avaaz.org/en/petition/STOP_THE_GYPSIES_FROM_ABUSING_PUPPIES/
Greece: Stop Puppies Being Abused By Gypsies in Rhodes – Petition To Sign.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου