Ειδήσεις

Εθεσαν ξανά το θέμα των λεωφορείων ανοικτού τύπου οι ταξιτζήδες

Ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία των τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου συζητήθηκαν σε συνάντηση που έγινε χθες στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Συμμετείχαν στη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Μιχάλης Μαστόρου, ο πρώην πρόεδρος κ. Θανάσης Χατζηγεωργίου και αρκετά μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου που εκπροσωπεί τους αυτοκινητιστές.

«Συζητήσαμε με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά για τις στάσεις που πραγματοποιούν στην πόλη της Ρόδου τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου. Ζητήσαμε για μια φορά ακόμη την εφαρμογή της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Μιχάλης Μαστόρου και πρόσθεσε πως το θέμα έχει κολλήσει στα αρμόδια υπουργεία.
«Το θέμα έχει κολλήσει στο υπουργείο Μεταφορών. Ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς κάνει τις δέουσες ενέργειες προκειμένου να εγκριθεί η απόφαση για τον περιορισμό των στάσεων των τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου. Εμείς ζητάμε να λυθεί το πρόβλημα πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν», δήλωσε ο κ. Μαστόρου και πρόσθεσε πως το θέμα αυτό απασχολεί όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο τους ταξιτζήδες.

«Το πρόβλημα απασχολεί την κοινωνία του νησιού μας και όχι μόνο εμάς. Θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρεθεί μια λύση. Θα δημιουργηθούν προβλήματα το καλοκαίρι αν δεν περιοριστούν οι στάσεις που κάνουν στην πόλη τα συγκεκριμένα οχήματα», δήλωσε ο κ. Μαστόρου.

Επισημαίνεται πως το θέμα αυτό συζητήθηκε και σε συνάντηση που είχε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά στο τέλος του προηγούμενου έτους . Και τότε ο δήμαρχος είχε υπογραμμίσει πως ασκεί συνεχώς πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε να αλλάξουν οι θέσεις στάθμευσης και να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη.

Το Τοπικό Συμβούλιο Θεολόγου
Τη μη παραχώρηση του οικήματος που στέγαζε το Πνευματικό Κέντρο της κοινότητας Θεολόγου στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ζήτησαν από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά ο πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.
Όπως εξήγησε στη «δ» ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θεολόγου κ. Στέργος Νικολάου βούληση της τοπικής κοινωνίας είναι να μην δοθεί το κτήριο για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης.
«Ζητάμε να χρησιμοποιηθεί το κτήριο για τις ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας. Με αφορμή το αίτημα που μας κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για την παραχώρηση του οικήματος ζητήσαμε τη βοήθεια του δημάρχου για να μην εφαρμοσθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Νικολάου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου