Ειδήσεις

Σε ιδιώτη η εκμετάλλευση των δημοτικών λουτρών

Την πρόθεσή του, να αξιοποιήσει το «Γενί Χαμάμ» (δημοτικά λουτρά) που βρίσκεται στην πλατεία Αρίωνος, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Όπως υπογράμμισε δεν επιθυμεί να δώσει ακόμη πολλά στοιχεία στην δημοσιότητα για τα σχέδια της δημοτικής αρχής σχετικά με το συγκεκριμένο έργο, αλλά είναι το «επόμενο βήμα» μετά το «Ιαλύσιον» και το «Ακταίον».
Θυμίζουμε ότι το Χαμάμ στην Μεσαιωνική Πόλη παραμένει εκτός λειτουργίας εδώ και πολλά χρόνια, ενώ είχαν εκπονηθεί μελέτες έως και το 2013 σχετικά με την συντήρησή του.
Η χρηματοδότηση, ήταν αβέβαιη καθώς σχεδιαζόταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή Ρόδου να χρηματοδοτηθεί από την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού, της Περιφέρειας, του Δήμου Ρόδου και του ΤΑΠΑ για τη Μεσαιωνική Πόλη –η οποία, ως γνωστόν, δεν επετεύχθη ποτέ.
Ο δήμαρχος πάντως κ. Χατζηδιάκος, εξέφρασε την πρόθεσή του να το προχωρήσει αμέσως μετά τις γιορτές και να το βγάλει σε διεθνή διαγωνισμό ώστε να το αναλάβει ιδιώτης επενδυτής.
Τις προθέσεις του δημάρχου επιβεβαίωσε στην «δ» και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Γιώργος Κακούλης, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως το «Γενί Χαμάμ» χρειάζεται μια σειρά από συντηρήσεις, διαμόρφωση εσωτερικού χώρου και τελική αξιοποίηση, τα οποία θα μπορεί να αναλάβει ο ιδιώτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο είχε στις προθέσεις του να αξιοποίηση και ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, όταν επί θητείας του σχεδιαζόταν η πλήρης αναβάθμισή του με εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες στους πελάτες, όπως μασάζ, αρωματοθεραπείες, χώρο χαλάρωσης, χώρο διάθεσης και πώλησης σχετικών προϊόντων και άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες.
Θυμίζουμε ακόμη ότι κατά την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είχε εξεταστεί και το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην ανακαίνιση και αξιοποίηση του Χαμάμ, και ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται είτε στην πόλη, είτε μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου –ένα σχέδιο το οποίο τελικώς, ‘ναυάγησε’ καθώς θεώρησαν ότι τα κόστη ήταν απαγορευτικά.
Μάλιστα, η προηγούμενη μελέτη, ήταν πάνω από 700.000 ευρώ ενώ το μηνιαίο μίσθωμα είχε προσδιοριστεί στις 66.000 ευρώ περίπου τον χρόνο.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο, το «Γενί Χαμάμ» όπως και το «Ιαλύσιον», το «Ακταίον» και το «Συσσίτιο» αποτελούν μεγάλα στοιχήματα για την συγκεκριμένη δημοτική αρχή διότι είναι βασικά βήματα για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας –ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα όπως τα παλαιά σφαγεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου