Ειδήσεις

Πληρώνεις τις οφειλές στην εφορία εντός προθεσμίας ή χάνεις τις 100 δόσεις από τη νέα χρονιά

Πιο αυστηρό έως δρακόντειο γίνεται από 1/1/2017  το καθεστώς εξόφλησης ληξιπρόθεσμων η  νέων οφειλών στην εφορία για τους φορολογούμενους οι οποίοι έχουν υπαχθεί στην ρύθμιση του Νόμου  4321 /2015 που προβλέπει την ευνοϊκή αποπληρωμή παλαιών ληξιπρόθεσμων χρεών τους στην εφορία με τη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων.

Από τον Ιούλιο του 2016 και μέχρι το τέλος του 2016 είχαν και έχουν την ευχέρεια  καθυστέρησης της εξόφλησης μιας νέας οφειλής  στην εφορία το αργότερο έως και 15 ημέρες μετά την κανονική λήξη της προθεσμίας.

Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν υπό το αυστηρότερο από τις αρχές και έως τα τέλη  του 2017 καθώς δεν θα αναγνωρίζεται  πλέον ούτε καν  μια μέρα καθυστέρησης στην εξόφληση είτε μιας δόσης από τη ρύθμιση 100 μηνιαίων δόσεων,είτε  μιας νέας τρέχουσας οφειλής στην εφορία.

Αν π.χ δεν εξοφληθεί στην ώρα του (εντός της προθεσμίας που ορίζεται)  τυχόν φόρος εισοδήματος εντός  του 2017 η η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ η ο νέος φόρος ακινήτων  αλλά αυτό γίνει εκπρόθεσμα ,  ακόμη και με καθυστέρηση μιας μέρας ,ο φορολογούμενος χάνει αυτομάτως την ευνοϊκή  ρύθμιση των  100 δόσεων .

Από την άλλη  τα  υπόλοιπα των  ανεξόφλητων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων περνούν πλέον στην κατηγορία των αρρύθμιστων ληξιπρόθεσμων  χρεών για τα οποία η εφορία μπορεί να κινήσει  διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων).

newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου