ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ μετά την αποτυχία εκλογής ΠτΔ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ξενος τυπος
Μέγεθος γραμμάτων

Οι βου­λευ­τές του ελ­λη­νι­κού κοι­νο­βου­λί­ου απέ­τυ­χαν να εκλέ­ξουν νέο πρό­ε­δρο στον απο­φα­σι­στι­κό τε­λευ­ταίο γύρο της ψη­φο­φο­ρί­ας, αφή­νο­ντας την χώρα αντι­μέ­τω­πη με μία πρό­ω­ρη εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία, η οποία θα μπο­ρού­σε να εκτρο­χιά­σει το διε­θνές πρό­γραμ­μα διά­σω­σης που χρειά­ζε­ται για να κα­λύ­ψει τις υπο­χρε­ώ­σεις της, με­τα­δί­δει το πρα­κτο­ρείο Reuters.

Το χρη­μα­τι­στή­ριο της Αθή­νας υπιο­χώ­ρη­σε κατά πε­ρισ­σό­τε­ρο από 11% μετά το απο­τέ­λε­σμα (της τρί­της ψη­φο­φο­ρί­ας), καθώς οι αγο­ρές ανη­συ­χούν για την έλευ­ση στην εξου­σία του κόμ­μα­τος της ρι­ζο­σπα­στι­κής αρι­στε­ράς Σύ­ρι­ζα, ανα­φε­ρει στο πρώτο του τη­λε­γρά­φη­μα, το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο Ει­δή­σε­ων.

To Bloomberg ανα­φέ­ρε­ται στην προ­ο­πτι­κή πρό­ω­ρων εκλο­γές ακόμα και στις 25 Ια­νουα­ρί­ου και στην αντί­δρα­ση των αγο­ρών με την κα­τα­κό­ρυ­φη πτώση του Χρη­μα­τι­στη­ρί­ου και την από­δο­ση του δε­κα­ε­τούς ομο­λό­γου να εκτι­νάσ­σε­ται κατά 48 μο­νά­δες βά­σεις στο 8,95%.

Πρό­ω­ρες εκλο­γές μετά την ψήφο στο ελ­λη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο γρά­φουν οι FT. Σή­με­ρα ανα­μέ­νε­ται να πα­ραι­τη­θεί η κυ­βέρ­νη­ση συ­να­σπι­σμού υπό τον Σα­μα­ρά.

Πρό­ω­ρες εκλο­γές στην Ελ­λά­δα ανα­φέ­ρει το Spiegel.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.