ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση τιμής στον Εμμανουήλ Ξάνθο

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Εκδήλωση ΕΜΜ ΞΑΝΘΟΣ

Με την ευκαι­ρία της επί­ση­μης έναρξης του αγώνα της Παλιγ­γε­νε­σίας,

η Ομο­σπον­δία Δωδε­κα­νη­σια­κών Σωμα­τείων Αττικής και το Διεθνές Ιππο­κρά­τειο Ίδρυμα Κω συν­διορ­γά­νω­σαν εκδή­λωση από­δο­σης φόρου τιμής στον Πάτμιο Εμμα­νουήλ Ξάνθο τον Φιλικό την Κυριακή 28/11 στην πλατεία Φιλικής Εται­ρείας (Κολω­νάκι).

Μπροστά από τον ανδριά­ντα του Εμμα­νουήλ Ξάνθου, ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δίας κ. Γιάννης Φρα­γκού­λης, αφού ευχα­ρί­στησε όλους τους παρευ­ρι­σκό­με­νους για την παρου­σία τους κάλεσε τον σεβα­σμιό­τατο κ. Χρυ­σο­χόυ, εκπρό­σωπο του Οικου­με­νι­κού μας Πατριαρ­χείου Κων­στα­ντι­νού­πο­λης, για να τελέσει τρι­σά­γιο στην μνήμη του τιμώ­με­νου συμπα­τριώτη μας.

Στη συνέ­χεια ο Δήμαρ­χος Πατμίων κ. Ελευ­θέ­ριος Πέντες, ο πρό­ε­δρος του Διε­θνούς Εκτε­λε­στι­κού Συμ­βου­λίου του Διε­θνούς Ιππο­κρα­τείου Ιδρύ­μα­τος Κω κ. Αρι­στο­τέ­λης Παυ­λί­δης και ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δίας κ. Γιάννης Φρα­γκού­λης έστεψαν τον ανδριά­ντα του Εμμα­νουήλ Ξάνθου και αμέσως μετά, όλοι οι παρευ­ρι­σκό­με­νοι έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ακο­λού­θη­σαν χαι­ρε­τι­σμοί από τους:

– κ. Γιάννη Παππά, βου­λευτή Δωδε­κα­νή­σου ΝΔ

– κ. Γιώργο Δημό­πουλο, αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη Κ.Τ. Αθήνας,

– κ. Ελευ­θέ­ριο Πέντε, Δήμαρχο Πατμίων

– κ. Μελίνα Δασκα­λάκη, δημο­τική σύμ­βουλο Δήμου Αθη­ναίων

– κ. Θεολόγο Μαυ­ρουδή, πρόεδρο του Συλ­λό­γου Πατμίων Αθήνας

 

Στη συνέ­χεια έλαβε τον λόγο ο τ. Υπουρ­γός κ. Αρι­στο­τέ­λης Παυ­λί­δης,

ο οποίος ανα­φέρ­θηκε στην σημα­ντική συμβολή του Εμμα­νουήλ Ξάνθου τόσο στην ίδρυση της Φιλικής Εται­ρείας, όσο και στην επι­τυ­χία του αγώνα του Έθνους μας.

Ακο­λού­θησε ο πρό­ε­δρος του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λίου του Δήμου Αθη­ναίων κ. Ελευ­θέ­ριος Σκιαδάς, ο οποίος έκανε μια πλήρως εμπε­ρι­στα­τω­μένη ομιλία – ιστο­ρική ανα­δρομή στην περι­πέ­τεια της προ­το­μής του Εμμα­νουήλ Ξάνθου.

Κλεί­νο­ντας την εκδή­λωση, οι συν­διορ­γα­νω­τές ευχα­ρί­στη­σαν θερμά την εται­ρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τον Δήμο Αθη­ναίων, για την καθο­ρι­στική συμβολή τους στην πραγ­μα­το­ποί­ηση της εν λόγω εκδή­λω­σης (αδειο­δό­τηση, ευθε­τι­σμός χώρου, μικρο­με­γα­φω­νικό εξο­πλι­σμό, κλπ).

Στην εκδή­λωση παρα­βρέ­θη­καν, εκτός των παρα­πάνω ανα­φε­ρο­μέ­νων:

– ο κ. Θεό­δω­ρος Κανταρ­τζής, εκπρό­σω­πος της προ­έ­δρου της Επι­τρο­πής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγε­λο­πού­λου Δασκα­λάκη

– η Έπαρχος Καρ­πά­θου – Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Πόπη Νικο­λαϊ­δου

– ο Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Ν. Αιγαίου κ. Νίκος Κανταρ­τζής

– η δημο­τική σύμ­βου­λος Δήμου Πατμίων κ. Ελένη Μαυ­ρό­γα­λου

– ο τ. βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου κ. Γιώργος Κασ­σά­ρας

– ο πρό­ε­δρος της Νομαρ­χια­κής Επι­τρο­πής Δωδε­κα­νή­σου ΛΑΟΣ κ. Μικές Στα­φε­νί­δης,

– ο πρό­ε­δρος του ΤΕΕ Δωδε­κα­νή­σου κ. Αντώνης Γιαν­νι­κου­ρής

– η πρό­ε­δρος του Φυτω­ρίου περι­φέ­ρειας Ν. Αιγαίου κ. Μαρία Αγγέλου

– ο πρό­ε­δρος και το μέλος του ΔΣ της Δωδε­κα­νη­σια­κής Ιστο­ρι­κής και Λαο­γρα­φι­κής Εται­ρείας (ΔΙΛΕ) κκ. Μανώλης Γρύλλης και Αντώνης Παπαν­δρέου

– ο Πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Απα­ντα­χού Καρ­πα­θίων και αντι­πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δίας κ. Γιάννη Καραϊ­τιανό

– η πρό­ε­δρος της Ένωσης Κώων Αττικής κ. Λουκία Ζερ­βά­νου

– ο πρό­ε­δρος, η αντι­πρό­ε­δρος και το μέλος της Ένωσης Ροδίων Αττικής κκ Μανώλης Κολε­ζά­κης, Μαρία Κορδίνα και Ρούλα Σαχίνη – Μήτρου,

– Από το Πολι­τι­στικό Ίδρυμα Δωδε­κα­νή­σου «Κλε­ό­βου­λος ο Λίνδιος», ο πρό­ε­δρος κ. Φίλιπ­πος Καλ­λού­δης, ο επί­τι­μος πρό­ε­δρος κ. Μηνάς Αλ. Αλε­ξιά­δης και το μέλος κ. Κατε­ρίνα Βάλβη

– η επί­τι­μος πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δίας Δωδε­κα­νη­σια­κών Σωμα­τείων κ Θεμε­λίνα Χαρα­λα­μπο­πού­λου

– τα μέλη της πολ­τι­στι­κής ομάδας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» κκ Ευδοκία Βουβάλη και Νίκος Παπα­δό­που­λος

– τα μέλη του ΔΣ της Ομο­σπον­δίας και Δωδε­κα­νη­σια­κών φορέων της παροι­κίας μας κ.κ. Υψη­λά­ντη Διο­νυ­σία (Πάτμος), Κύκκος Μιχαήλ Λουκάς (Καστελ­λό­ριζο) και Μιχάλης Δρίτσας.

 

Γραπτά μηνύ­ματα έστει­λαν : οι Βου­λευ­τές Δωδε­κα­νή­σου κκ Τσα­μπίκα Ιατρίδη και Νεκτά­ριος Σαντο­ρι­νιός, οι Δήμαρ­χοι Αστυ­πά­λαιας κ. Νίκος Κομνη­νέας, Νισύρου κ. Χρι­στο­φής Κορω­ναίος και Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μιχάλης Ερω­τό­κρι­τος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.