Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη, το χρέος και τη συμφωνία με την τρόικα.
Συνέντευξη Δ. Κρεμαστινού

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη

«Οι συζητήσεις και απόψεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να γίνονται δημόσια, όταν το κόμμα βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση. Πρέπει να γίνονται στα όργανά του, δηλαδή στην κοινοβουλευτική ομάδα, στην κεντρική επιτροπή και στις οργανώσεις του. Ο λόγος είναι απλούστατα για να μη γίνονται συζητήσεις που βλάπτουν τον προβληματισμό που δικαιούνται να έχουν όλοι. Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, και ο πρώην πρόεδρος, ο κ. Παπανδρέου, και ο κ. Σημίτης, που οι δύο υπήρξαν και πρωθυπουργοί, πρέπει (και εκείνοι να κάνουν το ίδιο) και να γίνεται θεσμική συζήτηση. Είμαι κατά των συνεδρίων που δεν είναι προπαρασκευασμένα όπως πρέπει. Αυτή τη στιγμή, αποφάσισε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο να γίνει ένα συνέδριο που δεν θα είναι όπως το γνωστό, όπου εκλέγονται ηγεσίες και όργανα, αλλά θα διερευνήσει και θα ανοίξει την πύλη της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης και όχι ένα νέο κόμμα. Τι θα κάνει αυτό το συνέδριο; Ό,τι έκαναν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτη και ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον εμπλουτισμό του ΠΑΣΟΚ με στελέχη και από τα αριστερά και από τα δεξιά και αυτό βλέπω εγώ ότι είναι η Δημοκρατική Παράταξη. Μακάρι να έρχονταν και μεγαλύτερα, οργανωμένα κόμματα της Κεντροαριστεράς. Αλλά δεν είναι σωστό να αρχίσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μια συζήτηση για την άποψη Παπανδρέου ή Βενιζέλου ή Σημίτη, οι οποίες ενδεχομένως και να μη διαφέρουν. Ας τα συζητήσουν μόνοι τους, στο επίπεδό τους. Αλλά αν είναι να γίνει αυτό σε επίπεδο στελεχών, να γίνει στην κοινοβουλευτική ομάδα ή στην κεντρική επιτροπή, θεσμικά. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να οδηγεί στην ενότητα. Διαφορετικά, αν λέει το ένα ο ένας και το άλλο ο άλλος, αυτό δεν θα οδηγήσει στην ενότητα, αλλά στη διάσπαση.»

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα

«Το πιθανότερο είναι, αν τα μέτρα θα είναι σοβαρά και σκληρά, να μην μπορέσουν να ψηφιστούν. Αλλά αυτή τη στιγμή, η θέση της κυβέρνησης και του κ. Βενιζέλου είναι ότι δεν πρέπει να ψηφιστούν νέα μέτρα. Και τη στηρίζουμε όλοι αυτήν την άποψη.»

Για τη διαχείριση του χρέους

«Από όσα έχω δει, η πιο ρεαλιστική πρόταση θα ήταν αυτή που έκανε ο κ. Δραγασάκης – όχι, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε να παγώσει το χρέος, έως ότου γίνει ανάπτυξη. Αυτό που λέω εγώ ότι πρέπει να γίνει, μια οικονομική πολιτική ανάπτυξης, τύπου Γερμανίας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εάν αυτό γινόταν, όταν δηλαδή έχεις μια ανάπτυξη 4-5%, αμέσως αποπληρώνεις το χρέος και οι δανειστές είναι ήσυχοι. Αλλά μας πάνε σε έναν άλλο δρόμο που είναι η τριτοκοσμική ανάπτυξη και το έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι για την Ελλάδα αυτή η ανάπτυξη θα είναι καταστροφική.»

To BHMA

Ένα σχόλιο στο Δ. Κρεμαστινός: «Συμφωνούμε ότι δεν μπορούν να ψηφιστούν νέα, σκληρά μέτρα»

  1. Avatar Ο/Η johnm λέει:

    Και βέβαια θα τα ψηφίσετε και με τα δύο χέρια κ.Κρεμαστινέ. Βεβαίως για να σώσετε την χώρα έτσι? Κύριε Κρεμαστινέ εάν θέλετε να προσφέρετε μια υπηρεσία στην Χώρα και στους πολίτες , τότε διαλύστε το πασοκ και αποσυρθείτε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ