Τοπικές Ειδήσεις

Τι δηλώνει ο κ. Γιώργος Τριάντος για την περίπτωση του αστέγου στο Μανδράκι

Με την ευκαιρία της ευρείας δημοσιοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της περίπτωσης αστέγου στο Μανδράκι, θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό τα παρακάτω:
Επανειλλημένα οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν επισκεφθεί τον συγκεκριμένο κύριο και έναν άλλο. (Επώνυμα Γ. και Χ..) Τους έχει προσφερθεί η δυνατότητα συσσιτίου την οποία και λαμβάνουν από 10ημέρου. Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και τον Αντιδήμαρχο κ. Ι. Καμπούρη έχουν ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες παροχής επισιτιστικής και οικονομικής στήριξης παρά την κωλυσιεργία εκ μέρους των ο ίδιος αρνειται και την τακτοποίηση των χαρτιών του προκειμένου να ενταχθει σε κοινωνικό πρόγραμμα και την παροχή συσσιτίου.
Το ίδιο πράγμα συμβαινει και με άλλους αστέγους. Αρνούνται να στεγαστούν και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή στέγη και βοήθεια
Ο ενας απο τους δυο αστέγους έχει δωμάτιο στο Νιοχώρι, και στους δύο παρέχεται συσσίτιο δύο φορές την ημέρα.
Δυστυχώυπάρχουν άστεγοι που δεν θέλουν να αποχωρήσουν απο τους δρόμους.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπογραφή απόφασης από τον Περιφερειάρχη προκειμένου να δημοσιευθούν οι σχετικές πράξεις που είναι απαραίτητες για τον ξενώνα- υπνωτήριο αστέγων. Από πλευράς ΔΟΠ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες ώστε να προχωρήσει η δομή.
Το πρόβλημα των αστέγων και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας είναι προτεραιότητα μας και προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου. Και πάνω στο σκοπό αυτό εργαζόμαστε.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν και συμπολίτες μας άστεγοι οι οποίοι δεν επιθυμούν να ενταχθούν και παραμένουν στο δρόμο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου