Με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, προειδοποιούν  οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές για τις νέες περικοπές  στις συντάξεις τους με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.

Οι τέως βουλευτές σε σχετική ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι οδηγούνται σε πλήρη εξαθλίωση χαρακτηρίζοντας «ληστρική και απάνθρωπη» την αντιμετώπιση της πολιτείας μέσω του νόμου απέναντί τους

Οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές, αντιδρούν  στην τελευταία περικοπή των συντάξεών τους που προέκυψε από το νόμο 4387/2016 «με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους της σύνταξης».

Οπως υποστηρίζουν η περικοπή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή αφού εξανεμίζει τις συντάξεις τους.

«Οδηγούμεθα, με ευθύνη της πολιτείας, στο να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των ελαχίστων τελευταίων δικαιωμάτων μας, τα οποία θίγονται βάναυσα από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις, με την άσκηση αγωγών-προσφυγών ενώπιον των αρμοδίων ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων», σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

H Aνακοίνωση των τ. βουλευτών και ευρωβουλευτών

ΘΕΜΑ: «Ληστρική και απάνθρωπη αντιμετώπιση Βουλευτών και Δικαστικών»

«H νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου. Το γεγονός αυτό οδηγεί τους πάντες σε πλήρη εξαθλίωση, κάτι που επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι ανεκτό. Οδηγούμεθα, με ευθύνη της πολιτείας, στο να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των ελαχίστων τελευταίων δικαιωμάτων μας, τα οποία θίγονται βάναυσα από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις, με την άσκηση αγωγών-προσφυγών ενώπιον των αρμοδίων ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.» 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ