Τοπικές Ειδήσεις

Καταγγελία σχετικά με την φύλαξη της της Εβραϊκής Συναγωγής Ρόδου

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία επέλεξε η Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδ/νησου, να εκτελέσει άνωθεν εντολές, για την φύλαξη της Εβραϊκής Συναγωγής Ρόδου.

Στο πλαίσιο μιας γενικής διαταγής, για φρούρηση στόχων Εβραϊκού ενδιαφέροντος, η Α’ Δ.Α.Δ. επέλεξε να την εφαρμόσει ”πετώντας” ένα Αστυνομικό σε ένα στενό δρομάκι της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου έξωθεν της Εβραϊκής Συναγωγής. Το γεγονός ότι ο ύψους πέντε μέτρων μαντρότοιχος της Συναγωγής, δεν του επιτρέπει να παρέχει κανενός είδους φύλαξη, όπως και το ότι είναι αναγκασμένος να στέκεται (τιμωρία) για οκτώ ώρες όρθιος στον ήλιο και να περιφέρεται χωρίς να υπάρχει τουλάχιστον ένας υποτυπώδης χώρος (σκίασης) να προστατευτεί από τα καιρικά φαινόμενα (ζέστη το καλοκαίρι, κρύο και βροχή τον χειμώνα) δεν προβληματίζει κανένα. Για τα ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν, δεν χρειάζεται να κάνουμε λόγο, καθώς δεν έχουν λυθεί τα απλά.

Όλα τα παραπάνω, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η προχειρότητα που φαινομενικά αντιμετωπίζεται το όλο θέμα, υποκρύπτει δόλο και αυτός εντοπίζεται στο γεγονός, ότι η παρουσία του Αστυνομικού στον εν λόγω χώρο με τις παρούσες συνθήκες είναι διακοσμητική και αποσκοπεί σε περίπτωση κάποιου συμβάντος να μετακυλύει τις ευθύνες της , στον κάθε αστυφύλακα που θα τύχει να είναι υπηρεσία , επιρρίπτοντας του όλο το φταίξιμο .

Από την πλευρά μας σεβόμενοι την ανάγκη προστασίας του ανωτέρω χώρου, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση οι συνάδελφοι μας να είναι τα εξιλαστήρια θύματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση εξεύρεση ασφαλούς χώρου για την αξιοπρεπή παραμονή του αστυνομικού σκοπού, σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση μας θα είναι τόσο δυναμική που κάνει πολλούς να αισθανθούν άβολα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ         ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου