ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών του ΕΛΓΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Στη συνά­ντηση του Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη με στελέχη του ΕΛΓΑ συζη­τή­θηκε η ολο­κλή­ρωση των δια­δι­κα­σιών εκκα­θά­ρι­σης των ζημιών από την πυρ­κα­γιά του 2023 στη Ρόδο.
  • Οι παρα­γω­γοί έχουν προ­θε­σμία 15 ημερών για να υπο­βά­λουν ενστά­σεις σχετικά με τα πορί­σματα εκτί­μη­σης των ζημιών που αναρ­τή­θη­καν.
  • Επι­πλέον, έως τις 15 Δεκεμ­βρίου, οι παρα­γω­γοί καλού­νται να κατα­θέ­σουν αιτή­σεις απο­κα­τά­στα­σης των ελαιο­δέ­ντρων που επλή­γη­σαν.
  • Στη συνά­ντηση ανα­δεί­χθηκε και το πρό­βλημα των ζημιών από τα ελάφια, καθώς και η ανάγκη για στήριξη των πλη­γέ­ντων παρα­γω­γών.

Στο επί­κε­ντρο η ολο­κλή­ρωση των δια­δι­κα­σιών για τις ζημιές από την κατα­στρο­φική πυρ­κα­γιά του 2023 στη Ρόδο

Συνά­ντηση εφ’ όλης της ύλης με υψη­λό­βαθμα στελέχη του ΕΛΓΑ είχε ο Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Πρω­το­γε­νούς Τομέα της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου, Φιλή­μο­νας Ζαν­νε­τί­δης.

Στη συνά­ντηση συμ­με­τεί­χαν ο Διευ­θυ­ντής του ΕΛΓΑ, Δημή­τρης Μπόλος, και η Προϊ­στα­μένη του Τμή­μα­τος Πλη­ρω­μών του Οργα­νι­σμού Ελι­σά­βετ Καλ­κανδή, με κύριο θέμα συζή­τη­σης την ολο­κλή­ρωση των δια­δι­κα­σιών εκκα­θά­ρι­σης των ζημιών που υπέ­στη­σαν οι παρα­γω­γοί της Ρόδου από την κατα­στρο­φική πυρ­κα­γιά του 2023.

Τα στελέχη του ΕΛΓΑ παρέ­δω­σαν στους αντα­πο­κρι­τές του Οργα­νι­σμού στον Δήμο Ρόδου τα πορί­σματα εκτί­μη­σης των ζημιών, προ­κει­μέ­νου να αναρ­τη­θούν στους προ­βλε­πό­με­νους πίνακες ανα­κοι­νώ­σεων.

Οι παρα­γω­γοί καλού­νται, εντός απο­κλει­στι­κής προ­θε­σμίας δεκα­πέ­ντε (15) ημερών από την ημε­ρο­μη­νία ανάρ­τη­σης των πορι­σμά­των, να υπο­βά­λουν τυχόν ενστά­σεις στους αρμό­διους αντα­πο­κρι­τές του ΕΛΓΑ, ώστε να ακο­λου­θή­σει η δια­δι­κα­σία εξέ­τα­σής τους.

Παράλ­ληλα, έως τις 15 Δεκεμ­βρίου, οι ενδια­φε­ρό­με­νοι παρα­γω­γοί καλού­νται να κατα­θέ­σουν στους κατά τόπους αντα­πο­κρι­τές του ΕΛΓΑ αιτή­σεις για την απο­κα­τά­σταση των ελαιο­δέ­ντρων που επλή­γη­σαν από την πυρ­κα­γιά.

Κατά τη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης εξε­τά­στηκε επίσης το σοβαρό πρό­βλημα των ζημιών που προ­κα­λούν τα ελάφια στις καλ­λιέρ­γειες της Ρόδου, για τις οποίες οι παρα­γω­γοί δεν απο­ζη­μιώ­νο­νται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Συζη­τή­θη­καν οι επι­πτώ­σεις στην αγρο­τική παρα­γωγή, καθώς και η ανάγκη ανα­ζή­τη­σης τρόπων αντι­με­τώ­πι­σης και στή­ρι­ξης των πλη­γέ­ντων παρα­γω­γών.

Ιδιαί­τερη αναφορά έγινε, τέλος, στον χρόνο που απαι­τεί­ται για την ολο­κλή­ρωση των δια­δι­κα­σιών κατα­γρα­φής, εκτί­μη­σης και απο­ζη­μί­ω­σης των ζημιών, σε συνάρ­τηση με τις διοι­κη­τι­κές και θεσμι­κές δια­δι­κα­σίες που οφείλει να ακο­λου­θεί ο Οργα­νι­σμός.

Η συνά­ντηση πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε σε πολύ καλό κλίμα και επι­βε­βαί­ωσε την άριστη συνερ­γα­σία που έχει ανα­πτυ­χθεί μεταξύ της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου, της Διοί­κη­σης και των υπη­ρε­σια­κών στε­λε­χών του ΕΛΓΑ, με κοινό στόχο την ταχύ­τερη δυνατή εξυ­πη­ρέ­τηση και στήριξη των παρα­γω­γών των νησιών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.