Ρεπορτάζ

Βρίσκει τον προορισμό του ακόμα ένα τάμα για τον Πανορμίτη!

Eνα ακόμα μπουκάλι, με τάμα για την Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης, βρήκε το δρόμο του για το νησί!
Μια παρέα τεσσάρων ατόμων που με ένα μικρό φουσκωτό σκάφος προσέγγισε μια μη προσβάσιμη από τη στεριά παραλία στην Τήνο, βρήκε ένα μπουκάλι που περιείχε τάμα για την Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης!
Μάλιστα στην παρέα των τεσσάρων, υπήρχε μια δασκάλα που υπηρετεί στη Ρόδο η οποία και θα αναλάβει να μεταφέρει το μπουκάλι με το τάμα στον προορισμό του.
Στην σχετική ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο, μια εκ των τεσσάρων της παρέας αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα έγινε κάτι που δεν πίστευα πως θα μου συμβεί ποτέ… Μια βόλτα σε μια παραλία που δεν είναι προσβάσιμη με μικρό φουσκωτάκι ίσα ίσα 4 άτομα… Για μια βολτούλα… Στο όμορφο νησί της Τήνου… Και βρήκαμε το τάμα… Κοπέλα μου να ξέρεις πως το μπουκάλι θα φτάσει στον προορισμό του… Μια από την παρέα είναι δασκάλα στην Ρόδο… Σου υπόσχομαι πως το τάμα σου θα ολοκληρωθεί».


Το «θαύμα του μπουκαλιού»
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Πανορμίτης, πέρα από τα αμέτρητα επιβεβαιωμένα θαύματα που έχει επιτελέσει και επιτελεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιερά Μονή της Σύμης, πραγματοποιεί και ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα μοναδικό παγκοσμίως θαύμα, σε όσους πιστούς βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν οι ίδιοι στο Μοναστήρι του:
Εκείνος που αδυνατεί στην παρούσα στιγμή να επισκεφθεί την Ιερά Μονή, μπορεί μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι να τοποθετήσει Θυμίαμα, ένα χαρτί με τα «Υπέρ Υγείας» και τα «Υπέρ Αναπαύσεως» ονόματα εκείνων που επιθυμεί, ένα χαρτάκι με το Ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνό του. Επίσης, μπορεί να συμπεριλάβει και ένα γράμμα προς το Μοναστήρι, για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί και θα ήθελε να γίνει θέμα προσευχής στην Ιερά Μονή. Αφού τοποθετήσει μέσα όλα αυτά τα Αφιερώματα για τον Ταξιάρχη και κλείσει το μπουκαλάκι, μπορεί, είτε από ένα λιμάνι είτε από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά να πετάξει το μπουκαλάκι στη θάλασσα, αφού πρώτα προσευχηθεί στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη και του ζητήσει να το οδηγήσει ο ίδιος στο Μοναστήρι του στη Σύμη.
Ο Πανορμίτης θα το αναλάβει και το μπουκαλάκι με τα Αφιερώματα θα φθάσει τελικά στη Σύμη, στον όρμο της Ιεράς Μονής, ή διαφορετικά θα μπλεχτεί στα δίχτυα των ψαράδων στα ανοιχτά του νησιού. Σε κάθε περί
πτωση όμως, ο τελικός προορισμός του θα είναι να καταλήξει άθικτο στα χέρια των ανθρώπων του Μοναστηριού, οι οποίοι με τη σειρά τους (ως επιβεβαίωση του Θαύματος, «προς Δόξαν Θεού») θα αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή προς τον πιστό που το έστειλε, ευχαριστώντας τον για τα Αφιερώματα.
Στην Ιερά Μονή φυλάσσονται μέχρι σήμερα Αφιερώματα, που ταξίδεψαν μόνα για τον Πανορμίτη από διάφορα μέρη του κόσμου και από διάφορες εποχές. Τα παλιά τα χρόνια, οι πιστοί μάλιστα, έστελναν με τον τρόπο αυτό τα Αφιερώματά τους μέσα σε γυάλινα μπουκάλια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου