Τοπικές Ειδήσεις

Στις φυλακές ο δράστης επίθεσης κατά του Τζούλη Μαχραμά

Στις δικαστικές φυλακές της Κω για την έκτιση ποινής φυλάκισης 3 ετών που του επεβλήθη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, οδηγείται με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ένας 53χρονος ημεδαπός, που έχει κριθεί ένοχος αμετακλήτως σκοπούμενης σωματικής βλάβης, του Ζαννή (Τζούλη) Μαχραμά, συγγενή του, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.
Ο 53χρονος συνελήφθη από το τμήμα φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 26η Ιουνίου 2021 και ώρα 11.10 ως διωκόμενος δυνάμει της από 3 Απριλίου 2017 αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.
Με την καταδικαστική απόφαση του καθορίστηκε διάστημα δύο ετών για την καταβολή της μετατροπής της σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου 2015.
Με την από 20 Μαρτίου 2019 απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε μετατράπηκε σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ρόδου, διάρκειας 700 ωρών αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου 2019 εντός προθεσμίας 2 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι και ανακλήθηκε με την από 10 Ιουνίου 2021 διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου η μετατροπή, με αποτέλεσμα να οδηγείται πλέον στις φυλακές για την έκτιση της ποινής.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», με την υπ’ αρίθμ. 403/2015 απόφαση του Ε’ Τμήματος του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο κατηγορούμενος και η δίκη.
Πιο συγκεκριμένα, ο 53χρονος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών και πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.
Θυμίζουμε ότι στις 20 Απριλίου 2007 και περί ώρα 22.20 ο Τζούλης Μαχραµάς βάδιζε στην «Κολόνα» μαζί µε έναν αλλοδαπό, υπάλληλό του (σερβιτόρο), έχοντας µόλις σχολάσει από την εργασία τους.
Ο κατηγορούµενος που βρισκόταν στα φανάρια της περιοχής «Κολόνα» φέρεται όταν τους είδε να ανέπτυξε ταχύτητα και να χτύπησε µε το εµπρόσθιο αριστερό µέρος του οχήµατός του τον κ. Μαχραμά, ενώ ο αλλοδαπός πήδηξε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου.
Από την πρόσκρουσή τους µε το όχηµα του κατηγορουµένου, ο πρώτος υπέστη σωµατική βλάβη και ειδικότερα κάταγµα κάτω πέρατος κερκίδος δεξιά, ο δε αλλοδαπός υπέστη οµοίως σωµατική βλάβη και ειδικότερα κάκωση αριστερού αγκώνος µε θλαστικό.
Στη συνέχεια ο κατηγορούµενος εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήµατος.
Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αντιδικία με τον κ. Μαχραμά για θέματα συνιδιοκτησίας σε ακίνητο που εκμεταλλεύεται ο τελευταίος στην Μεσαιωνική Πόλη ως εστιατόριο.

Συγκεκριμένα στην οικογένεια του κατηγορούμενου φέρεται να αναλογούν 12 τ.μ. και ισχυρίστηκε ότι την επίμαχη ημέρα ο κ. Μαχραμάς κινήθηκε με τον αλλοδαπό απειλητικά προς το αυτοκίνητο του και ότι εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να τους χτυπήσει και ότι εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει έχει μειωμένο καταλογισμό γι’ αυτό κι εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου