Τοπικές Ειδήσεις

Πάνω από 80 πτήσεις τσάρτερ το σαββατοκύριακο στη Ρόδο!

Περισσότερες από 80 πτήσεις τσάρτερ δέχθηκε το σαββατοκύριακο το αεροδρόμιο Ρόδου, κυρίως από τη Γερμανία, την Πολωνία, το Ισραήλ, την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Γαλλία. Η ζήτηση παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, εξακολουθεί όμως να προκαλεί ανησυχία η αβεβαιότητα γύρω από την τουριστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, που για το ροδιακό τουρισμό αποτελεί το «δυνατό παίκτη».
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο Ιούλιος θα κινηθεί ανοδικά. Βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα τι θα συμβεί με τη Βρετανική τουριστική αγορά. Εάν ανοίξει ο τουρισμός από τη Μεγάλη Βρετανία, τότε τα πράγματα θα βελτιωθούν σαφώς περισσότερο», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, Σπύρος Δεληγιάννης.
Πάντως ο Ιούνιος κλείνει ικανοποιητικά με έως και 140.000 επισκέπτες σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ενώ το νησί φιλοξενεί πάνω από 35.000 αλλοδαπούς επισκέπτες το τρέχον διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι τέτοια εποχή, δεν είχαμε ούτε μία άφιξη, καθώς ο τουρισμός άνοιξε την 1η Ιουλίου.
Πρώτοι έρχονται οι Γερμανοί και ακολουθούν οι Πολωνοί, ενώ τα νούμερα των Βρετανών είναι περιορισμένα, καθώς οι πληρότητες των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν-παρά τους όποιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, βρίσκονται ακόμη σε ισχύ-ήταν χαμηλές. «Υπάρχει αυξητική τάση τις τελευταίες δύο εβδομάδες στις κρατήσεις. Παρόλα αυτά, είναι χαμηλές οι τιμές, ενώ υπάρχουν ακόμη κλειστές μονάδες. Μέχρι να ανοίξει η Βρετανική αγορά φαίνεται ότι θα κινούμαστε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, διεκδικώντας όλοι μερίδιο από την πίτα.
Αναμένουμε στις 15 Ιουλίου τις αποφάσεις από την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης για το τι θα ισχύσει στο εξής για τα ταξίδια εκτός της χώρας και για τη μεταφορά της Ελλάδας στην πράσινη ζώνη. Εάν ανοίξει ο τουρισμός από τη Μ. Βρετανία μετά τα μέσα Ιουλίου, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πολύ καλό Αύγουστο», δήλωσε ο έφορος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Νίκος Γερονικόλας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι Ολλανδοί τουρίστες μπορούν από την Κυριακή να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης.
Αντίστοιχα, ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και πτήσεις από τη Δανία, ενώ και από την αγορά της Σουηδίας αναμένεται αύξηση της κίνησης. Υπενθυμίζεται ότι δρομολογήθηκαν μεταξύ της ελληνικής και σουηδικής κυβέρνησης λύσεις με στόχο τη διευκόλυνση των τουριστικών μετακινήσεων και την απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τους Σουηδούς πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου