Ειδήσεις

Σύσκεψη για παρεμβάσεις στην Κοιλάδα Πεταλούδων

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, συγκάλεσε χτες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου και αποκεντρωμένων υπηρεσιών κ. Αγαπητός Πάλλας, ο εντεταλμένος σε θέματα Πρασίνου κ. Στέφανος Κυριαζής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Οι Πεταλούδες αποφέρουν έσοδα στον δήμο Ρόδου αλλά χρειάζονται παρεμβάσεις όσον αφορά το Πράσινο και το Περιβάλλον. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο όπως και το Ροδίνι. Η Κοιλάδα των Πεταλούδων θα μπει σε μια άλλη εποχή, με ηλεκτρονική καταγραφή των επισκεπτών και νέες προσφερόμενες υπηρεσίες για να ξαναζωντανέψει αυτός ο βιότοπος και να μπορέσει να δώσει μία άλλη διάσταση και περιβαλλοντική, πέρα από την επισκεψιμότητα», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.
Η λειτουργία της Κοιλάδας των Πεταλούδων παραμένει ωστόσο προβληματική καθώς εν μέσω της τουριστικής περιόδου, δεν υπάρχει η αρμόζουσα εξυπηρέτηση στους επισκέπτες.
«Υπάρχει ακόμη θέμα με την καθαριότητα και την βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η Κοιλάδα. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να τοποθετηθούν τα νέα μηχανήματα που θα ελέγχουν την είσοδο και τα εισιτήρια για την καταγραφή των επισκεπτών, τα έσοδα κ.λπ.» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αγαπητός Πάλλας.
Να σημειωθεί πως υπάρχει πρόταση για τοποθέτηση ενός μόνιμου γεωπόνου ενώ στα σχέδια περιλαμβάνονται και άλλες διαδρομές μέσα στην Κοιλάδα, οι οποίες καταργήθηκαν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου