Τοπικές Ειδήσεις

Ερώτηση Κυρ. Βελόπουλου, για την ανάγκη δημιουργίας Δομών Κοινωνικής Μέριμνας στη Ρόδο

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας κατέθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση” Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα την  «Ανάγκη δημιουργίας Δομών Κοινωνικής Μέριμνας στη Ρόδο»

Η επιστολή

Προς: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη δημιουργίας Δομών Κοινωνικής Μέριμνας στη Ρόδο»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της Ρόδου, η Αντιδημαρχία Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της πόλης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, σχετικά με κτήρια του Δημοσίου στη Ρόδο, τα οποία έχουν μετατραπεί σε «ανοιχτές πληγές», ενώ οι ανάγκες σε κοινωνικές δομές στο νησί είναι μεγάλες. Συγκεκριμένα, η ως άνω Αρχή εκθέτει το ζήτημα της διαχείρισης του παλιού νοσοκομείου και της προώθησης προγράμματος αστέγων της Κεντρικής Διοίκησης σε αυτό το κτήριο. Προβάλλει, επίσης, και την κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο του ΚΕΚΥΚΑμΕΑ, ένα κτήριο που καταστρέφεται και δεν μπορεί, πια, το Νοσοκομείο να το συντηρεί, βάσει εγγράφου του, που απεστάλη στο Υπουργείο Υγείας, ενώ, κατά τους ισχυρισμούς του εγγράφου, αν παραχωρηθεί το εν λόγω κτήριο στο Δήμο Ρόδου, θα μπορεί να επαναλειτουργήσει σαν Ανοικτό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας τραυματιών, ΑμεΑ και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, αφενός, να λάβετε σοβαρά τις προτάσεις και εισηγήσεις της Αντιδημαρχίας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρόδου, και αφετέρου, να προχωρήσετε προς την υλοποίηση αυτών, λαμβάνοντας υπόψη ότι, ενώ υφίστανται κτηριακές υποδομές, το νησί της Ρόδου «πάσχει» από Δομές Κοινωνικής Μέριμνας ευπαθών ομάδων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου