Αθλητικά

Εντός Μαΐου συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή των σωματείων της Δωδεκανήσου κατά του «νόμου Αυγενάκη»

Με δημοσίευμά της η αθλητική ιστοσελίδα soccerplus.gr, αποκάλυψε ότι μέσα στον Μάιο θα συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή που κατέφεραν τέσσερα σωματεία της Δωδεκανήσου (Ο.Φ. Ιστρίου, Κλεόβουλος Λίνδου, Α.Σ. Τήλος και Δόξα Ψίνθου) κατά του «νόμου Αυγενάκη».
Αναλυτικά στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Τέσσερα σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου προσέφυγαν το περασμένο καλοκαίρι στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με στόχο να ανατρέψουν απόφαση της Ένωσης, που τα απέκλεισε από την Τακτική Γενική Συνέλευση, σε συνέχεια εγγράφου της ΓΓΑ, επειδή δεν είχαν εγγραφεί στο αθλητικό μητρώο.
Τα σωματεία Κλεόβουλος Λίνδου, Όμιλος Φιλάθλων Ιστρίου, Δόξα Ψίνθου, Α.Σ. Τήλος με την προσφυγή τους αιτήθηκαν:
Α) Να γίνει δεκτή η προσφυγή τους.
Β) Να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη υπ’ αριθμ. Απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.
Γ) Να αναγνωρισθεί ότι οι διατάξεις των άρθρων 3 και 5 του ν.4726/2020 κατά το μέρος που ορίζουν ως υποχρέωση για την λειτουργία τους ως ποδοσφαιρικών σωματείων την απόκτηση της ‘’ειδικής αθλητικής αναγνώρισης’’ και κατά το μέρος που ορίζουν ως ποινή της μη απόκτησής της την διαγραφή μας από την Ένωση που ανήκουμε, την απαγόρευση να αγωνιζόμαστε στα πρωταθλήματα της Ενώσεώς μας και την απαγόρευση να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις τις Ενώσεώς μας, είναι αντισυνταγματικές.
Δ) Να αναγνωρισθεί ότι, με βάσει τις διατάξεις του εν ισχύ καταστατικού της ΕΠΣ Δωδεκανήσου δικαιούνται να μετάσχουν στην Τακτική Γενική συνέλευση της ΕΣΠ Δωδεκανήσου που έχει ορισθεί για τις 19-07-2021.
Τα τέσσερα σωματεία δικαιώθηκαν, όμως όσον αφορά το τρίτο αίτημα, δηλαδή την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δήλωσε αναρμόδιο και παράπεμψε τους αιτούντες στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα σωματεία προσέφυγαν στο ΣτΕ και η συζήτηση της υπόθεσης για τη συνταγματικότητα των διατάξεων του “νόμου Αυγενάκη” έχει προσδιοριστεί εντός του Μαΐου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου