Ειδήσεις

Δημοσκόπηση: Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας θεωρούν οι πολίτες ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τουρκία, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Public Issue.

Συγκεκριμένα το 74% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, ενώ το 16% εκτιμά ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η επιθετικότητα και η αδιαλλαξία της Τουρκίας.

 

Στην ερώτηση «σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας πιστεύετε ότι έχουν καλυτερεύσει, έχουν χειροτερεύσει ή έχουν παραμείνει οι ίδιες, το 81% απάντησε ότι έχουν χειροτερεύσει, το 16% ότι είναι ίδιες και μόλις το 2% ότι έχουν καλυτερεύσει.

Οσον αφορά στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς των ελληνοτουρκικών σχέσεων το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι η κυβέρνηση χειρίζεται μάλλον λάθος το θέμα, ενώ το 37% απαντά μάλλον σωστά.

Μάλλον λάθος θεωρεί την κριτική που κάνει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα το 56% και μάλλον σωστή το 32%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 67% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το 27% κατά.

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα πρέπει ή όχι να κάνει διάλογο και διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, το 70% απάντησε ότι μάλλον πρέπει και το 28% μάλλον όχι ενώ το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο πολέμου με την Τουρκία τα επόμενα χρόνια και το 44% πιθανό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου