Περιπλέκεται όπως όλα δείχνουν η υπόθεση της διαχείρισης της υπό εκκαθάριση δημοτικής επιχείρησης ΑΔΕΚΑΜ ΑΕ, με κατηγορούμενους για υπεξαίρεση σε βάρος νομικού προσώπου του άρθρου 263Α και δη σε βάρος ανώνυμων δημοτικών επιχειρήσεων κατ΄εξακολούθηση και για ποσό άνω των 150.000 ευρώ, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και για κακουργηματική απιστία 8 πρώην μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.
Η προγραμματισμένη για χθες απολογία τους ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Διαφθοράς αναβλήθηκε εκ νέου για την 16η Μαΐου 2017 αφού πρώτα επεστράφησαν στους συνηγόρους τους τα απολογητικά υπομνήματα που είχαν υποβάλει και τους ανακοινώθηκε ότι στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί εξετάζεται αρμοδίως από την Εισαγγελία η συνένωσή της με άλλη, που περιλαμβάνει πρόσθετα στοιχεία!
Επιπλέον οι συνήγοροι ενημερώθηκαν ότι από την έρευνα έχει προκύψει ότι η εταιρεία δεν δημοσίευε ισολογισμούς, ότι ενώ υφίστατο ζημία στις χρήσεις της κάθε χρόνο το κόστος της μισθοδοσίας ήταν πολύ μεγαλύτερο από τις εισπράξεις, ότι υφίσταντο ανείσπρακτα τιμολόγια και επιπλέον ότι φέρεται να έχει ομολογηθεί πράξη μεταφοράς με παράτυπο τρόπο χρηματικού ποσού 120.000 ευρώ που ανέλαβε συγκεκριμένο πρόσωπο.
Θυμίζουμε ότι από Πταισματοδίκη Αθηνών ανατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 σε εκτέλεση παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στην εταιρεία Ορκωτών Λογιστών PKF, που εκπροσωπείται από τον κ. Αναστάσιο Καβελλάρη, η διενέργεια οικονομικού – λογιστικού και δημοσιονομικού ελέγχου στην εταιρεία για το ίδιο ως άνω διάστημα.
Διενεργήθηκε συγκεκριμένα έλεγχος στην διαχείρισή της για την διαπίστωση τυχόν παράνομων ενεργειών των οργάνων της.
Προέκυψε μεταξύ άλλων ότι στα βιβλία της εταιρείας καταχωρήθηκαν εικονικές πληρωμές επιταγών με συνέπεια, να μειωθεί αδικαιολόγητα το υπόλοιπο του λογαριασμού «Ταμείον» και να εκταμιευθεί ποσό  402.270,68 ευρώ για σκοπούς άλλους εκτός των σκοπών της.
Οι κατηγορούμενοι χθες δια των συνηγόρων τους υποστήριξαν ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί πάσχει από απόλυτη ακυρότητα που συνίσταται, όπως έγραψε η «δημοκρατική» στο ότι ουδέποτε έλαβαν γνώση της συγκεκριμένης έκθεσης, ούτε και της παραγγελίας του Πταισματοδίκη Αθηνών για την ανάθεση της, με αποτέλεσμα να μην ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους δικαιώματα.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ν. Γιαννάς, Βασίλης Καταβενάκης, Στ. Κιουρτζής, Δήμος Μουτάφης και Νικηφόρος Παπανικόλας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ