Ειδήσεις

Η αποκέντρωση είναι στάση ζωής όχι θεωρία

Άρθρο του αντιδημάρχου Λινδίων-Νότιας Ρόδου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Ρόδος, Δύναμη Πολιτών» Μιχάλη Παλαιολόγου

Όσο πορευόμαστε προς τις εκλογές, όλο και περισσότερο ακούγεται από υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους η ανάγκη της αποκέντρωσης, της ανάπτυξης των χωριών και της αξιοποίησης της υπαίθρου. Σαφώς και πρόκειται για μια αναγκαιότητα που θα πρέπει επιτέλους να εξετασθεί σε μια πιο διευρυμένη βάση και να προσαρμοστεί τις ανάγκες που επιτάσσει η εποχή.

Η θεωρία όμως από την πράξη, και σε αυτή την περίπτωση, απέχει έτη φωτός. Παρακολουθώ υποψήφιους δημάρχους να επισκέπτονται τα χωριά μας, να υπόσχονται, να διαβεβαιώνουν, να δεσμεύονται και προβληματίζομαι για το τι τελικά γνωρίζουν για όλα όσα λένε.

Τα προβλήματα είναι γνωστά και εμείς τόσο ως δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Στάθη Κουσουρνά, τα είχαμε από την πρώτη στιγμή αναδείξει και για πολλά από αυτά παλέψαμε, βρήκαμε λύσεις, χωρίς όμως καμία ουσιαστική βοήθεια από το κεντρικό κράτος αλλά εκ των έσω. Μεταξύ μας και με όποιο τρόπο μπορούσε να συμβάλλει ο καθένας.

Πέρα από την ιδιότητά μου ως εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του «Ρόδος, Δύναμη Πολιτών» του Φώτη Χατζηδιάκου, είμαι πρώτα απ΄ όλα Νοτιοροδίτης. Έχω τις ίδιες αγωνίες και ανησυχίες με τους κατοίκους των χωριών της Νότιας Ρόδου, μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις, αντιμετωπίζουμε τα ίδια ζητήματα, βιώνουμε την ίδια καθημερινότητα.

Εμείς λοιπόν, που έχουμε κάνει πράξη την αποκέντρωση και δεν περιοριζόμαστε σε θεωρίες αλλά στηρίζουμε έμπρακτα τον τόπο μας, ξέρουμε ότι πολλοί από τους υποψήφιους δημάρχους που έρχονται στα χωριά μας, δεν θα ξαναπεράσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές. Δεν γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα, παρά μόνο μέσα από επιγραμματικά σημειώματα που τους έδωσαν για να έχουν κάτι να μας πουν όταν έρχονται για περιοδείες.

Ως άνθρωπος που γνωρίζω τις πραγματικές ανάγκες της Νότιας Ρόδου, θεώρησα ότι είναι καθήκον και υποχρέωσή μου να είμαι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Δεν είναι ίδιες οι ανάγκες και τα προβλήματα όλων των δημοτικών ενοτήτων. Είναι λοιπόν απαραίτητο, για κάθε περιοχή να υπάρχουν εξειδικευμένες προτάσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες κάθε χωριού ξεχωριστά και της δημοτικής ενότητας συνολικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος είναι από τους λίγους πολιτικούς που όλα αυτά χρόνια που πολιτεύεται, ήταν πάντα δίπλα μας και πάντα κοντά στις ανάγκες μας. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του, γιατί ξέρει το νησί της Ρόδου και τις ανάγκες του καλύτερα από τον καθένα.

Η αποκέντρωση δεν θα πρέπει να είναι μια πρόταση που θα περιλαμβάνεται μέσα στα προγράμματα των παρατάξεων για να γεμίσει κενές σελίδες. Η αποκέντρωση είναι πράξεις, είναι έργα, είναι ανάπτυξη, έχει ανθρώπινη υπόσταση, είναι απόφαση ζωής.

Δεν μπορούν όσοι δεν έχουν ζήσει στα χωριά και δεν έχουν αντιμετωπίσει τις δυσκολίες να κατανοήσουν τις διαφορετικές ανάγκες και τα ιδιαίτερα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εμείς που όλοι κάναμε πράξη την αποκέντρωση, εδώ και πολλά χρόνια.

Γι΄αυτό είναι απαραίτητο, να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξή μας «Ρόδος, Δύναμη Πολιτών» και σε μένα τη δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα κοινά μας προβλήματα και τους κοινούς μας στόχους. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου