Στην έξωση του επιχειρηματία που διαχειρίζεται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Πάρκο της οδού Δημοκρατίας ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου.
Ο επιχειρηματίας οφείλει στο Δήμο Ρόδου συνολικά 14.000 ευρώ από μισθώματα.

«Έχουμε εκδώσει κατ’ επανάληψη διαταγές πληρωμής για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που έχει δείξει αρκετές φορές μεγάλη απροθυμία να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του. Τελικά αναγκάστηκα να προχωρήσω στην έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου. Ουσιαστικά δηλαδή προχωράμε τις διαδικασίες για την έξωσή του από το κατάστημα που διαχειρίζεται», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και εκκαθαριστής της “ΡΟΔΩΝ ΑΕ” κ. Μάριος Μαραβέλιας.

Η διαταγή εξώσεως έχει ήδη κοινοποιηθεί στον επιχειρηματία που έχει προθεσμία 15 ημερών για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του.

«Ακόμη όμως και αν τακτοποιήσει τις οφειλές του είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκκαθαριστή να εκτελέσει την απόφαση. Δεν έχω διάθεση να προχωρήσω τις διαδικασίες αν πληρώσει ο επιχειρηματίας. Αν συνεχίσει όμως να είναι δύστροπος και απρόθυμος να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του θα προχωρήσουμε στην έξωσή του», δήλωσε ο κ. Μαραβέλιας και πρόσθεσε πως ο επιχειρηματίας δεν έχει ασκήσει ανακοπή και κανένα άλλο ένδικο μέσο για να μπλοκάρει την διαδικασία εξώσεως.

«Αν ο επιχειρηματίας πληρώσει θα μείνει στο κατάστημα, αν όχι, θα του γίνει έξωση. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν πως όταν οφείλουν χρήματα στο Δήμο θα πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Δεν παραλύουν τα πάντα επειδή οδεύουμε προς τις εκλογές. Εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε υπηρεσίες στους πολίτες», τόνισε ο κ. Μάριος Μαραβέλιας.

Σε ερώτηση σχετικά με την εκκαθάριση της “ΡΟΔΩΝ ΑΕ” ο κ. Μαραβέλιας δήλωσε πως είναι θέμα ημερών ο λογιστής της εταιρείας να του παραδώσει τα στοιχεία που έχει ζητήσει.

«Περιμένουμε από το λογιστή της “ΡΟΔΩΝ ΑΕ” κ. Γ. Καρασάββα να μας παραδώσει τον ισολογισμό της εταιρείας για τη χρήση του έτους 2010. Η αρμόδια εισαγγελέας τον έχει καλέσει αρκετές φορές στο γραφείο της και του έχει κάνει επίπληξη. Υποσχέθηκε πως εντός των ημερών θα μας χορηγήσει τον ισολογισμό για να παραδώσουμε στους ορκωτούς ελεγκτές. Στην συνέχεια θα έχουμε τα συμπεράσματά τους», δήλωσε ο κ. Μαραβέλιας και πρόσθεσε πως θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον λογιστή της “ΡΟΔΩΝ ΑΕ” αν δεν παραδοθεί ο ισολογισμός της εταιρείας, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, στον εκκαθαριστή.

Ένα σχόλιο στο Απειλείται με έξωση ασυνεπής επιχειρηματίας

  1. Avatar Ο/Η stratos λέει:

    gia kane kai mia erevna gia to an plironoun oloi ta misthomata gia ta dimotika akinita pou exoun…..kai oxi mono stin poli tis rodou alla se olo to nisi……….gia paradeigma pros kremasti meria…….ama to psakseis diamiane tha vgaleis LAVRAKIA POLLA……..

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ