Τοπικές Ειδήσεις

Ηλίας Γκιώνης: Κύκλωμα μαστροπείας και στη Ρόδο (Video)

Ο Ηλίας Γκιώνης ανέβασε ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο αναφέρει πως δέχεται απειλές για τη ζωή του, ύστερα από την δημοσιοποίηση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη. Ο ακτιβιστής, από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της 24χρονης αποκαλύπτοντας πληροφορίες για τους φερόμενους βιαστές.

Στο βίντεο, που ακολουθεί, ο Ηλίας Γκιώνης κάνει λόγο για κυκλώματα μαστροπείας διακίνησης λευκής σαρκός, ναρκωτικών και όπλων σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό, Ντουμπάι, στις περιοχές της Ρόδου, της Κρήτης, της Δράμας.

«Είμαι ο Ηλίας Γκιώνης, φαντάζομαι με όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, έχετε ακούσει κάπως το όνομά μου. Έχετε μία άποψη για εμένα, είτε αυτή είναι θετική, είτε αρνητική. Κάνω αυτό το βίντεο γιατί έχω απελπιστεί. Έχω κουραστεί πάρα πολύ. Έχω κάνει μία έρευνα όσον αφορά στον βιασμό της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, της Γεωργίας Μπίκα και πως αυτή η έρευνα κατέληξε στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος μαστροπείας, διακίνησης λευκής σαρκός, ναρκωτικών και όπλων σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό, Ντουμπάι, στις περιοχές της Ρόδου, της Κρήτης, της Δράμας. Έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο και ουσιαστικά οι πληροφορίες μου έρχονται από θύματα που έχουν βιώσει εμπειρίες μέσα στο κύκλωμα και από κόσμο που γνωρίζει πληροφορίες, που τόσα χρόνια φοβόταν και τώρα βρήκε πάτημα με την έρευνά μου. Αυτός ο κόσμος θεωρεί ότι πρέπει να με βοηθήσει για να πολεμήσουμε το τεράστιο αυτό τέρας που έχουμε στη χώρα μας. Κάνω αυτό το βίντεο επειδή πιστεύω ότι θα πάει παντού. Ελπίζω να μην το κατεβάσουν. Ελπίζω να φτάσει όπου μπορεί να φτάσει. Ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, η έρευνα από τη δική μου πλευρά, έχει γίνει χάρη στη βοήθεια του κόσμου και ειδικά αυτών που ασχολούνται με τα social media».

Τι δήλωσε για την 24χρονη Γεωργία
«Εμένα η Γεωργία, η κοπέλα που βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με βρήκε μόνη της, μετά από τρεις μέρες, αφού είχα ξεκινήσει τη δικιά μου έρευνα. Μου ζήτησε να γίνουμε ομάδα, με εμπιστεύεται, την εμπιστεύομαι, δίνουμε ο ένας κουράγιο και δύναμη στον άλλον και αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ, γιατί αν σταματήσουμε αυτοί οι άνθρωποι θα μας βρούνε σε ένα δύο χρόνια από τώρα και μπορεί να μας αφαιρέσουν τη ζωή. Οπότε ή το πάμε μέχρι τέλους και όσα περισσότερα κεφάλια μπορούμε να τα βάλουμε φυλακή, να τα βάλουμε ή το αφήνουμε και κάποια στιγμή η ζωή μας θα έχει πρόβλημα. Έχουμε πει με τη Γεωργία ότι αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμάς».

 

Πηγή: documentonews.gr

Σε ανάλογες καταγγελίες είχε προβεί και στο ethnos.gr:

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης: «Εν ενεργεία πολιτικοί και επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο πίσω από το κύκλωμα μαστροπείας»

Εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τη Ρόδο αλλά και την Κύπρο που εμπλέκονταν με το πραξικόπημα στην Μεγαλόνησο ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από το κύκλωμα μαστροπείας και τα πάρτι που διοργανώνονται σύμφωνα με όσα λέει στο ethnos.gr ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης.

Ο Γκιώνης, που όπως λέει, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη θυμάτων σεξουαλικής βίας, μέσω της παρουσίας του στα social media, μιλώντας στο ethnos.gr σημειώνει ότι τις τελευταίες μέρες φτάνουν κοντά του πολλές καταγγελίες ενώ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καταθέσει, ακόμα, στις κυπριακές Αρχές.

«Όταν είχα την πρώτη επαφή με την Κύπρο κατάλαβα ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, όσον αφορά και τα κατεχόμενα και ο κάθε βουλευτής και κάθε άνθρωπος του συστήματος προσπαθεί να στρέψει τις τελευταίες εξελίξεις υπέρ του για δικούς του σκοπούς» τόνισε μιλώντας στο ethnos.gr ο Ηλίας Γκιώνης και πρόσθεσε: «Εμπλέκονται και εν ενεργεία πολιτικοί. Είναι ξεκάθαρο αυτό και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Έχω καταγγελίες για πολιτικά ονόματα και της Κύπρου που εμπλέκονται και με το πραξικόπημα. Από χθες λαμβάνω μηνύματα. Υπάρχει μια κυπριακή εταιρία η οποία κατηγορείται στον Καναδά για παιδική πορνογραφία και εμπορία λευκής σαρκός. Τα τελευταία στοιχεία μου δείχνουν ότι υπάρχουν μέλη του κυκλώματος που δρα και στην Κρήτη και στην Πάτρα και στη Δράμα. Στη Δράμα υπάρχει εμπλοκή γνωστού ονόματος που έχει χαμηλό αξίωμα στη διοίκηση της πόλης. Γίνεται συνδιαλλαγή Αθήνας, Κύπρου και στέλνουν κοπέλες και ναρκωτικά και στο Ντουμπάι μέσω πρακτορείων μοντέλων».

Σε ό,τι αφορά τη Ρόδο ο ακτιβιστής τόνισε ότι έχει συγκεκριμένες καταγγελίες για τον τρόπο που δρα το κύκλωμα μέσω συγκεκριμένου ξενοδοχείου και πρακτορείου, που όπως λέει «στέλνει κοπέλες στο Ντουμπάι και έχει επαφές και με την Ρόδο». «Όσα έγιναν με την Τοπαλούδη ήταν η αρχή για να ανοίξουν στόματα».

Το όφελος των πολιτικών

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πολιτικά πρόσωπα με τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα διασφαλίζουν ότι υπάρχει μια σταθερότητα για να μην αγγίξει κανένας τα μέλη του, υπάρχουν καταγγελίες ότι κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν στα πάρτι ενώ εκτός από το εμπόριο λευκής σαρκός το κύκλωμα διακινεί, όπως υποστηρίζει ο Γκιώνης, ναρκωτικά και όπλα από τη διακίνηση των οποίων επωφελούνται και πολιτικοί. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν καταγγελίες ότι αντίστοιχα πάρτι εκτός από σουίτες ξενοδοχείων, διοργανώνονται σε σπίτια της παραλίας τα οποία νοικιάζονται μέσω των πλατφορμών της οικονομίας διαμοιρασμού.

Πώς λειτουργεί το κύκλωμα
Τις τελευταίες δύο ημέρες ο ακτιβιστής έχει δεχτεί συνολικά 25 e-mail με νέες καταγγελίες αλλά και καινούργια στοιχεία για παλιές. «Δέχομαι e-mail, μηνύματα, καταγγελίες ότι στην Κύπρο διακινούν τα ναρκωτικά και τα όπλα μέσω σκαφών που ανήκουν σε επιχειρηματίες στην Αθήνα. Τα συγκεκριμένα σκάφη έχουν ως διακριτικό σήμα μια πεταλούδα και βρίσκονται στην Κύπρο. Υπάρχουν stories στο Instagram με σκάφη και αποθήκες με κοντέινερ που γράφουν “τώρα ξεφορτώνουμε”. Κατεβάζουν άρον, άρον τις αναρτήσεις τους για να χαθούν τα ίχνη τους αλλά υπάρχουν αποθηκευμένα αρχεία τα οποία και λαμβάνω από κόσμο» δήλωσε στο ethnos.gr o Ηλίας Γκιώνης.

Ανοίγουν τα στόματα των αεροσυνοδών
Με τον Ηλία Γκιώνη έχουν επικοινωνήσει και αεροσυνοδοί οι οποίες ήταν σε πτήσεις από Κύπρο προς Ντουμπάι με μέλη του κυκλώματος και έχουν ακούσει για τα συγκεκριμένα πάρτι ή έχουν βιώσει πράγματα. «Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου, συσπειρώνονται, συγκεντρώνουν πληροφορίες και στοιχεία και θα μου τα στείλουν».

«Δέχομαι bullying»
«Και λέει πάρα πολλά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τις Αρχές αλλά στέλνει στοιχεία σε μένα. Οι ελληνικές και κυπριακές Αρχές μου κάνουν μια σοβαρή επίθεση. Όλος ο Τύπος γράφει ότι ο Ηλίας Γκιώνης κρύβεται από τις Αρχές και άλλες τέτοιες παραφιλολογίες που δεν ισχύουν. Δέχομαι bullying από τις Αρχές. Υπάρχουν άτομα στην Αστυνομία της Κύπρου που έχουν πλοκάμια παντού και δεν μπορώ να εμπιστευτώ» λέει στο ethnos.gr ο γνωστός ακτιβιστής Εγώ ποστάρω δημόσια και δεν δίνω όλες τις πληροφορίες. Δίνω αυτές που πρέπει να βγουν. Ο κόσμος είναι μάρτυρας, γιατί αν κάνουν την έρευνα οι Αρχές και δεν βρουν στοιχεία ο κόσμος θα έχει δει τα στοιχεία. Είναι μάρτυρας», λέει ο Γκιώνης και προσθέτει ότι έχει επαφές με αντίστοιχους ακτιβιστές από το νησί με τους οποίους ανταλλάζουν σχετικές πληροφορίες.

Γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη στην Κύπρο

Αναφορικά με το αίτημα των κυπριακών Αρχών να συνδράμει στις έρευνες για την υπόθεση μαστροπίας εξήγησε: «Στην Κύπρο υπάρχει μεγαλύτερη μαφία και κινδυνεύει περισσότερο η ζωή μου. Εμπλέκεται μεγάλη οικογένεια στην Κύπρο με γόνους και στην Ελλάδα η οποία έχει διασυνδέσεις και ανθρώπους που δουλεύουν στο δικαστικό Σώμα, την Αστυνομία και την Εισαγγελία της Κύπρου. Δεν ξέρω τι άλλο έχουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο κανείς εκπρόσωπος της Αστυνομίας δεν τον κάλεσε για να του παράσχει βοήθεια ή προστασία.  «Έχει σταλεί ένα email από τις Αρχές της Θεσσαλονίκης το οποίο δεν είχα δει. Οι αστυνομικές Αρχές στην Ελλάδα γνωρίζουν ποιος είμαι και που βρίσκομαι. Έχω καθυστερήσει να στείλω το υλικό που έχω από τις πηγές γιατί έχω αποδείξεις ότι σε κάθε πόλη που εμπλέκεται το κύκλωμα, υπάρχουν και κάποιοι αστυνομικοί που εμπλέκονται», κατήγγειλε. Και όπως δήλωσε, όταν χρειαστεί θα καταθέσει τα στοιχεία που έχει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου