Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η συζήτηση αιτήσεως για την επικύρωση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών γνωστής εταιρείας

Για την 20η Μαΐου 2021 αναβλήθηκε η συζήτηση αιτήσεως που υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, γνωστή εταιρεία ανάληψης δημοσίων έργων στα Δωδεκάνησα για την επικύρωση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών της.
Η εταιρεία από το Νοέμβριο του 2017 κίνησε την διαδικασία υπαγωγής της στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού ρύθμισης των οφειλών της. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας έναντι των πιστωτών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης ανέρχονταν στα 2 εκατ. ευρώ περίπου. Η εταιρεία συστήθηκε με σκοπό μελέτες και επιβλέψεις δημοσίων και ιδιωτικών έργων, την ανάληψη και εκτέλεση πάσης φύσεως δημοσίων και ιδιωτικών έργων, την κατασκευή και πώληση ακινήτων με το σύστημα της αντιπαροχής και οποιανδήποτε εμπορική, βιομηχανική, τουριστική και ξενοδοχειακή εκμετάλλευση. Ασχολήθηκε με την παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος και την κατασκευή ιδιωτικών και δημοσίων έργων μεγάλης κλίμακας κατά κύριο λόγο στον Νομό Δωδεκανήσου και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Επίσης ασχολήθηκε με την ανέγερση και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων.
Το ύψος των κυριότερων δημοσίων και ιδιωτικών έργων που έχει αναλάβει ανέρχεται στο ποσό των 357,96 εκατομμυρίων ευρώ. Λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης υπήρξε αδυναμία της εταιρείας για εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης των εξόδων που προέκυψαν και δημιουργήθηκαν οφειλές σε εργαζόμενους και προμηθευτές, σε οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ) και προς την Δ.Ο.Υ., που ως επί το πλείστον αφορούν τον εξωλογιστικο κλείσιμο παρελθουσών χρήσεων προς αυτήν.
Στους λόγους της οικονομικής της αδυναμίας συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή της από την εκτέλεση δημοσίων έργων, που ενώ τα εκτέλεσε εμπρόθεσμα στο παρελθόν και τα παρέδωσε σε χρήση δεν αποπληρώθηκε εγκαίρως και σε πολλά ούτε μέχρι σήμερα.
Μάλιστα η εταιρεία εξέδωσε λογαριασμούς τόκων οι οποίοι εγκρίθηκαν από τις υπηρεσίες και ύστερα από προσφυγές στα Διοικητικά Δικαστήρια και μετά την έκδοση διαταγών πληρωμής από τα Πολιτικά Δικαστήρια, τώρα πλέον εισέρχεται η εταιρεία στην διαδικασία εισπράξεως αυτών. Με την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων του Ν. 4469/2017, η επιχείρηση με αφετηρία την σταδιακή είσπραξη από το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου εκκαθαρισμένης απαίτησής της ποσού 1,3 εκατ. ευρώ που προήλθε από αμετάκλητη διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και την εν συνεχεία πιθανότατη είσπραξη από εκτελεσμένα έργα για τα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν ακόμα τελεσιδικήσει, υπολογίζει να εισπράξει επί πλέον ποσά που με τις σημερινές προβλέψεις ανέρχονται σε 400.000€ περίπου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου